Gazete Vatan Logo

MHUY sonuçları açıklandı! ÖSYM MHUY özel yarışma sınav sonuçları nasıl sorgulanır, nereden görüntülenir? Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı!

MHUY sınavları ne zaman açıklanacak? Sorusu yanıt buldu. 2022 Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınav (MHUY) sonuçları erişime açıldı. Adaylar sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr sayfası üzerinden görüntüleyebilecek. 18 Aralık 2022 tarihinde uygulan MHUY sınav sonuçları açıklandı. İşte ÖSYM MHUY özel yarışma sınav sonuçları...

MHUY sonuçları açıklandı! ÖSYM MHUY özel yarışma sınav sonuçları nasıl sorgulanır, nereden görüntülenir? Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı!

MHUY sonuçları açıklandı. ÖSYM yaptığı açıklama ile Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınav sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu. Peki, MHUY sınav sonuçları nasıl öğrenilir? MHUY sınavı nedir? İşte 2022 ÖSYM MHUY sınav sonucu sorgulama ekranı...

MHUY SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada "18 Aralık 2022 tarihinde uygulanan 2022 Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınavı'nın (2022-MHUY) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 17 Ocak 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir". İfadelerine yer verdi.

MHUY SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

MHUY SINAVI NEDİR?

Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınavda başarılı olmak, Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan adayların, bu sınavlarda aldıkları puanının aritmetik ortalaması alınarak, özel yarışma sınav puanı en yüksek olan adaydan başlayarak adayların başarı sırası tespit edilir.

Haberin Devamı

MALİ HİZMET UZMAN YARDIMCISI NE İŞ YAPAR?

Mali işler uzman yardımcısı, görev aldığı kurumun finans ve muhasebe işlemlerinin ilgili mevzuatlar ile kurum hedef ve politikaları doğrultusunda sorunsuz bir şekilde yürütülmesine destek vermekle sorumludur.

MALİ KONROL UZMANI NE İŞ YAPAR?

Mali kontrol uzmanı, hizmet verdiği firmanın tüm mali işlemlerinin yürütülmesinden sorumlu kişidir. Şirketin vergi yükümlülüklerinden amortisman giderlerine kadar, finansal bazdaki işlerin takibini yapar. Firmanın mali kaynaklarının verimli bir biçimde yürütülmesi mali kontrol uzmanının görev tanımı içerisinde bulunur.