Gazete Vatan Logo

LGS ve YKS ertelenecek mi? Corona nedeniyle LGS tarihi değişti mi, ne zamana ertelendi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk corona virüs süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk son açıklamasında okulların açılacağı tarihten, alınan önlemlere, telafi eğitimlerinden LGS sınavı ile ilgili birçok konu hakkında bilgi verdi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LGS süreci pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, LGS ne zaman yapılacak? LGS ertelendi mi? LGS ertelenecek mi? İşte LGS ile ilgili merak edilenler ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un son açıklamaları…

LGS ve YKS ertelenecek mi? Corona nedeniyle LGS tarihi değişti mi, ne zamana ertelendi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk corona virüs süreci ve eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Corona virüs nedeni ile eğitime ara verip uzaktan eğitime geçilmesinin ardından milyonlarca öğrenci ve veli okulların ne zaman başlayacağını, LGS sınavının ne zaman yapılacağını, ertelenip ertelenmediğini merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını açıkladı. Bakan Ziya Selçuk, LGS ile ilgili sorulara da cevap verdi. Peki, LGS ne zaman yapılacak? LGS ertelendi mi? LGS ertelenecek mi? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamaları…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona Virüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Selçuk’un açıklamaları:

“Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararı aldık. En güvenli yer şu an için evlerimizdir. Eskisi gibi okul bahçelerinde olabilmek için bu süreci yönetmek zorundayız. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Uzaktan eğitime tutunmalarını çocuklarımız ve velilerimizden istiyoruz.

Haberin Devamı

Uzaktan eğitimi 1 hafta gibi kısa bir süre içinde hayata geçirdik. Bizim uzaktan eğitim ile ilgili amacımız çocuklarızın okul disiplini ve derslerinden kopmamalarıdır.

11 ve 12. sınıfta öğretim gören öğrencilerin EBA Akademik Platformu'na yoğun talebi olduğunun farkındayız. Son birkaç gün içinde 11 ve 12. sınıf öğrenci sayısının 1 milyon olduğunu söyleyebilirim.

Öğrencilerimiz EBA üzerinden zaman kavramından bağımsız olarak eğitimlerini sürdürebiliyorlar. Psiko-sosyal desteklerimiz de birer birer devreye giriyor.

Ayrıca 81 ilde çağrı merkezleri kurduk. Rehberlik öğretmenlerimiz öğrenci ve velilerimize arayarak destek oluyorlar.”

TELAFİ EĞİTİMİ OLACAK MI?

Telafi eğitimi sürekli değişen canlı bir takvim. Birazdan 81 ilin milli eğitim müdürüyle telafi eğitimi ile ilgili toplantımız olacak.

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk LGS’ye ilişkin olarak “LGS tarihiyle ilgili Cumhurbaşkanımız hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrası bir açıklama yapacak” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

YKS NE ZAMAN?

Sosyal medyada gündeme gelen YKS’nin öne çekileceği iddiaları öğrencilerde tedirginliğe neden oldu. YKS tarihinin değişeceğine yönelik ÖSYM tarafından yapılan bir açıklama bulunmuyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç daha önce YÖK'te düzenlediği basın toplantısında, YKS ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Saraç, “YKS'nin, 25-26 Temmuz'da yapılmasını karara bağladık. Bu kararı almamızdaki neden, tedbirli olmak ve öğrencilerimizin daha salim ve dingin bir zihinle hazırlanarak bu imtihana girmesidir. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacak. Üniversitelerde uzaktan eğitim öğretimin tüm düzeyleri için geçerli. Lisans, önlisans ve lisans üstü için geçerli. Bu hususta asla ihmalkarlık olmasın istiyoruz" açıklamalarında bulunmuştu.

ÖSYM’nin yapacağı sınavların salgının seyrine göre Kurban Bayramı’nın ardından temmuz sonu ya da ağustos başında yine sosyal mesafeye ve tedbirlere uyularak yapılması öngörülüyor.

Haberin Devamı