Gazete Vatan Logo

LGS konuları 2020 meb.gov üzerinden yayınlandı! 8. sınıf Türkçe, Matematik, Fen, Tarih, Din ve İngilizce sınav konuları nelerdir?

LGS başvuru kılavuzunun yayımlanmasının ardından gözler tekrar LGS konularına çevrildi. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan soruların sorulması kararını vermdi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ardından yeni açıklama yaptı ve MEB LGS kazanımları ve LGS müfredatı MEB.gov.tr’de yayınlandığını duyurdu. Bakan Selçuk ayrıca ''Lütfen rahat olun yüz yüze işlenilmeyen hiçbir konu çıkmayacak'' açıklamasında bulundu. Peki, 8. sınıf Türkçe, Matematik, Fen, Tarih, Din ve İngilizce sınav konuları nelerdir? İşte LGS konutları 2020….

LGS konuları 2020 meb.gov üzerinden yayınlandı! 8. sınıf Türkçe, Matematik, Fen, Tarih, Din ve İngilizce sınav konuları nelerdir?

LGS konuları 2020 meb.gov.tr üzerinden yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayan örnek soru kitapçığınu geçtiğimiz günlerde yayımlandı. LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacağını açıklayan MEB, bu kapsamda hazırlanan ilk soru kitapçığını erişime açtı. Ardından yeni bir açıklamayla LGS 1. dönem müfredatı ve kazanımlarını yayımladığını duyurdu

Belirlenen konu, kazanım ve açıklamalara ulaşmak için tıklayınız.

LGS 2020 BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 7 Haziran'da yapılacak merkezi sınava ilişkin başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

LGS NE ZAMAN?

LGS sınavının bu yılki tarihi geçtiğimiz haftalarda yayınlanan MEB takvimiyle duyurulmuştu. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili önemli bir karar aldı. LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan soruların sorulması kararlaştırıldı. Karar ardından öğrenciler LGS konuları ve özellikle 8. sınıf müfredatını inceliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığ tarafından yeni bir açıklama yapıldı ve LGS soru kitapçığı yayımlandı.