Gazete Vatan Logo

KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkından kimler faydalanabilecek? İşte KYK’da ücretsiz barınma hakkı olan öğrenciler!

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 2022-2023 eğitim öğretim yılı KYK yurt başvurularını başlattı. Eğitim görecekleri okulların bulunduğu şehirlerde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında eğitim boyunca kalmak isteyen öğrenciler başvurularını gerçekleştirirken, KYK yurtlarında kimlerin ücretsiz kalabileceğine yönelik sorgulamalar da arttı. Peki, KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkından kimler faydalanabilecek? Kimler KYK yurtlarında ücretsiz kalabilir? İşte devlet yurtlarında ücretsiz barınma hakkı olan öğrencilerin listesi!

KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkından kimler faydalanabilecek? İşte KYK’da ücretsiz barınma hakkı olan öğrenciler!

Üniversite öğrencileri için Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın (GSB) açıklamasına göre, 24 Ağustos’ta başlayan yurt başvuruları, 28 Ağustos saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Öğrenciler KYK yurtlarına yoğun ilgi gösterirken KYK yurtlarında kimlerin ücretsiz barınma hakkı olduğu ile ilgili konuyu araştırıyor. Peki, KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkından kimler faydalanabilecek? Kimler KYK yurtlarında ücretsiz kalabilir? İşte detaylar…

ÜCRETSİZ BARINMA HAKKI OLAN ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

KYK'nın sitesinde bulunan bilgilere göre, ücretsiz barınma hakkından faydalanabilecek öğrenciler şu şekilde:

- Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,

- Gazi ve gazi çocukları,

- Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,

- Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,

- Devlet koruması altında olanlar,

- Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

Haberin Devamı