Gazete Vatan Logo

Yatay geçiş yapanlar için yurt başvurusu nasıl yapılacak? Yatay geçiş yapanlar için KYK yurt başvurusu ne zaman?

KYK yurt başvuruları başladı. Gençlik Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvurularında son tarih 28 Ağustos olarak açıklandı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı yatay geçiş yapan öğrenciler de yurt başvurusu yapıp yapmayacaklarını ve başvuruların ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, Yatay geçiş yapanlar için yurt başvurusu nasıl yapılacak? Yatay geçiş yapanlar için KYK yurt başvurusu ne zaman? Yatay geçiş yurt başvurusu alınacak mı? İşte detaylar…

Yatay geçiş yapanlar için yurt başvurusu nasıl yapılacak? Yatay geçiş yapanlar için KYK yurt başvurusu ne zaman?

Ünivesite öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurt başvuruları başladı. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri yurt başvurusunda bulunabilecek. Bu dönem yatay geçiş yapan öğrenciler de yurt başvurusu yapıp yapmayacaklarını araştırıyor. Peki, Yatay geçiş yapanlar için yurt başvurusu nasıl yapılacak? Yatay geçiş yapanlar için KYK yurt başvurusu ne zaman? Yatay geçiş yurt başvurusu alınacak mı? İşte detaylar…

 2022-2023 eğitim öğretim yılı üniversite öğrencileri için yurt başvuruları 24 - 28 Ağustos saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. 

İL DIŞINA YATAY GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLER İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER NELER?

KYK’nın sitesinde yer alan bilgilere göre, “Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin üçüncü fıkrası “Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus farklı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrenciler, yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınırlar.” hükmünü içermektedir. Bu sebeple nakil işlemi yapılmamaktadır.” denilmektedir. Buna göre yatay geçiş yapanlar burs başvurusunu 24 - 28 Ağustos saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. 

Haberin Devamı

İL İÇİNE YATAY GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLERİN YENİDEN YURT BAŞVURUSU YAPMASINA GEREK VAR MI?

İl içinde yatay geçiş yapan öğrencileri için yurt başvurusu ile ilgili KYK’nın verdiği bilgiler şu şekilde:

Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin ikinci fıkrası gereği “Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus aynı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınmaya devam ederler.” (Örn. Ankara merkez ilçelerinde eğitim gören bir öğrenci, yine Ankara merkez ilçelerinde üniversite değiştirdiği takdirde yeni öğretim kurumunun süresi kadar barınmakta olduğu yurtta kalmaya devam edebilir.)

Haberin Devamı