Gazete Vatan Logo

KYK ek tercih yurt başvuruları 2022 ne zaman, KYK yurt ek başvuruları var mı?

KYK yurt ek başvuruları ne zaman? KYK ek tercih yurt başvuruları aramalar arttı. KYK yurt tercih sonuçları açıklandıktan sonra kayıtlarını yapan öğrenciler yurtlara yerleşti. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde sayıları belli boş kontenjanları belli olunca KYK ek yurt başvurusu var mı, nasıl yapılır? 2022 KYK ek tercih yurt başvuruları hakkında merak edilenler…

KYK ek tercih yurt başvuruları 2022 ne zaman, KYK yurt ek başvuruları var mı?

KYK ek tercih yurt başvuruları sık için GSB duyuru sayfası ziyaret ediliyor. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasıyla yurt aramaya devam eden üniversite öğrencileri KYK ek yurt başvurusu için araştırmalarını hızlandırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulması beklenen KYK ek tercih yurt başvuruları hakkında merak edilenler haberimizde. Peki, KYK yurt ek başvuruları ne zaman, KYK ek tercih yurt başvuruları olacak mı?

KYK YURT EK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK yurtlarına yedek alımlar devam ediyor. KYK yurt başvurusu ek tercih hakkında GSB'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurtlarına başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

2022-2023 eğitim öğretim dönemi için KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadı. Geçmiş zaman referans alındığında KYK kredi burs ve yurt başvurularının Ekim sonu Kasım başı gibi başlaması bekleniyor.

KYK KREDİ VE BURS ÜCRETLERİ

2022 yılı KYK kredi ve burs ücretleri şu şekilde:

Lisans öğrencileri 850 TL,

Haberin Devamı

Yüksek lisans öğrencileri 1700 TL,

Doktora öğrencileri 2 bin 550 TL alıyor.