Gazete Vatan Logo

KYK burs başvurusu başladı mı? Ekim'de...

Milyonlarca öğrenci KYK burs başvurusu için gelecek haberi bekliyor. KYK burs başvuru için bekleyiş devam ederken, öğrenciler sık sık KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak sorularını soruyor. Peki, KYK’dan bir açıklama geldi mi?

KYK burs başvurusu başladı mı? Ekim'de...

2019 KYK burs başvurusu ne zaman? Sorusu eğitim ve öğretim hayatında devlet bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler bugünler de sık sık bu sorunun cevabını arıyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2019-2002 yılı eğitim ve öğretim hayatına başlayan ön lisans ve lisans öğrencileri devlet bursundan yararlanmak için KYK’dan gelecek haberi bekliyor. Ekim'de açıklanacak denilmesine rağmen, KYK burs başvurusu konusunda henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-devlet üzerinden öncelikle TC numarası ve şifre ile girişi yapılır. Giriş yapıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı sayfası açılır. Çıkan sayfadaki form doldurulur ve ardından kaydedilir.

KİMLER KYK BURS BAŞVURUSU YAPABİLİR?

Ön lisans, lisans ve yüksek lisans yapan öğrenciler kredi ve burs başvurusu yapabilir.

KYK BURSU NE KADAR?

2019 yılında lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencileri ve milli sporculara da bin 500 lira aylık maddi destek verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zam müjdesi vermişti, ancak yapılacak zammın miktarı ise açıklanmamıştı.

Haberin Devamı