Gazete Vatan Logo

KYK borç sorgulama ve öğrenme 2022! GİB-e devlet KYK borcu sorgulama nasıl yapılır, anapara nereden öğrenilir? TC kimlik no ile KYK borç sorgulama ekranı!

GİB e devlet KYK borç sorgulama nasıl yapılır, KYK ana para nasıl öğrenilir? Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK borçlarına ilişkin beklenen müjdeyi verdi. 5 milyon öğrenciyi ilgilendiren KYK kredi düzenlemesi kararları Kabine’den çıktı. Öğrenim kredisi ödemelerinin yalnızca ana para üzerinden yapılacağının aktarılmasının ardından GİB-e devlet KYK borcu sorgulama nasıl yapılır, anapara nereden öğrenilir? sorularına yanıt aranmaya başlandı. KYK borcu sorgulama sayfasına girebilmek için öncelikle e-Devlet üzerinden TCK ve şifre ile giriş yapılması gerekiyor. Peki, GİB-e devlet KYK borcu sorgulama nasıl yapılır, anapara nereden öğrenilir? İşte  KYK borç sorgulama ve öğrenme ekranı…

KYK borç sorgulama ve öğrenme 2022! GİB-e devlet KYK borcu sorgulama nasıl yapılır, anapara nereden öğrenilir? TC kimlik no ile KYK borç sorgulama ekranı!

KYK borç sorgulama ve öğrenme ekranı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK borç düzenlemesine yönelik yaptığı açıklama sonrası yoğunlaştı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan kredi alan öğrenciler uzun süredir KYK kredi borç faizlerinin silinmesini istiyor, artan faizlere yönelik tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getiriyordu. Erdoğan KYK kredi borçlarında sadece ana para ödemesinin alınacağını bildirdi, öğrenciler arama motorlarına yönelerek devlet KYK borcu sorgulama nasıl yapılır, anapara nereden öğrenilir? sorularına yanıt aramaya başladı.

KYK BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

KYK borcu sorgulama sayfasına girebilmek için öncelikle e-Devlet üzerinden TCK ve şifre ile giriş yapılması gerekmektedir.

Sonrasında ise hizmetler arasından Gençlik ve Spor Bakanlığı "öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama' adresine gidebilir veya arama kısmına 'öğrenim kredisi geri ödeme sorgulama' yazabilirsiniz.

Aşağıdaki linke tıklayarak e-Devlet KYK borç sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

e-Devlet sistemi üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı alt hizmetleri kısmında yer alan 'öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama' kısmından güncel KYK borcu sorgulanabiliyor.

Haberin Devamı

KYK BORCU SORGULAMA EKRANI

KYK ANA PARA NE KADAR, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Borç/taksit bilgileri, e-Devlet sayfasından Bakanlık linkine ulaşılarak öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama ekranından veya 444 0 472 numaralı çağrı merkezinden öğrenilebilmektedir.

Borç ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla tahsil ediliyor. Taksitler Ziraat Bankası şubelerinden nakit veya Ziraat Bankası internet tahsil ekranından kredi kartıyla yapılabiliyor. Yani borçlar tüm kredi kartları ve banka kartları ile ‘https://kyk.ziraatbank.com. tr/’ adresinden de ödenebiliyor.

KYK BORCU NASIL HESAPLANIYOR?

Katkı kredisi alan öğrencilerin borcu katkı kredilerinin verildiği tarihten itibaren öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar; öğrenci adına üniversite hesaplarına ödenen miktarlara, katkı kredisi verilen öğretim yılının ocak ayından başlamak üzere en son kredi aldığı yılın aralık ayındaki Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle hesaplanır.

Haberin Devamı

KYK BORCU YAPILANDIRMASI NASIL YAPILIR?

KYK borcunu ödemeden yapılandıracakların ise Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından ya da e-Devlet üzerinden yapılandırma işlemini gerçekleştirmeleri mümkün.

Gelirler İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine giriş yapılır. Açılan ekran üzerinden E-Devlet ile giriş seçeneğini tercih edin ve E-Devlet bilgilerinizi girin. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde talimatlarla ilerleyerek birkaç adımda taksitlendirme işlemi başvurusu yapılabilir.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA EKRANI