Gazete Vatan Logo

KPSS ön lisans ne zaman açıklanacak? KPSS ön lisans sonuçlarının açıklanacağı tarih!

İki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim programlarından mezun olanların memur kadrolarına başvuru yapabilmek için katıldığı 2022-KPSS Ön Lisans Sınavı 9 Ekim’de ülke genelinde yapıldı. Adayların gözü ÖSYM tarafından açıklanacak sonuçlara çevrildi. ÖSYM, sonuç açıklama takvimini daha önce paylaşmıştı. Peki, KPSS ön lisans ne zaman açıklanacak? KPSS ön lisans sonuçlarının açıklanacağı tarih!

KPSS ön lisans ne zaman açıklanacak? KPSS ön lisans sonuçlarının açıklanacağı tarih!

Üniversitelerin ön lisans programlarından mezun olan ve 2 yıl içinde mezun olabilecek durumda olanların memur başvuruları için katıldığı 2022-KPSS Ön Lisans Sınavı, ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. Adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak sonuçları bekliyor.

KPSS ön lisans ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin duyurduğı 2022 yılı sonuç açıklama takvimine göre 2022 KPSS önlisans sonuçları 3 Kasım'da açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

KPSS önlisans soru ve cevapları yayınlandı!

ÖSYM hafta sonu gerçekleştirilen 2022-KPSS Ön Lisans Sınavı’nın ardından KPSS Önlisans soruları ve cevaplarının bulunduğu kitapçıkları https://ais.osym.gov.tr internet adresinden açıkladı. Kitapçıklar, 19 Ekim 2022 tarihine adayların erişimine açık olacak.