Gazete Vatan Logo

KPSS başvuruları ne zaman sona eriyor!

KPSS üç farklı oturum şeklinde yapılan bir sınavdır. 17 Mart'taa başlayan KPSS başvurularında son günlere girildi. 31 Mart'ta sona erecek olan KPSS başvurularını online yapabiliyorsunuz. KPSS başvurularının nasıl yapılacağı bilgisi haberimizde.

KPSS başvuruları ne zaman sona eriyor!

KPSS sınavı kamu kurumunda çalışmak isteyen adaylar için yapılan bir sınavdır. ÖSYM kurumunun düzenlediği bu sınav tüm kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylar için yapılmaktadır. KPSS ye girecek olan adaylar için başvuru tarihleri ise başlamış bulunmaktadır. ÖSYM kurumunun sınav takvimine göre KPSS başvuruları 17 Mart tarihinde başlamış bulunmaktadır. Adaylar 17 Mart tarihinden itibaren başvurularını gerçekleştirebilir. 17 Mart 2016 perşembe günü başlayan KPSS başvurularının son başvuru tarihi ise 31 mart 2016 olarak belirlenmiştir. Adaylar başvurularını 31 Mart saat 23:59'a kadar gerçekleştirebilmektedir.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS sınavı 3 farklı sınav olarak gerçekleştirilmektedir. Bu sınavlardan ilki ve kamu kurumunda çalışmak isteyen herkesin girmesinin zorunlu olduğu sınav KPSS lisans genel yetenek - genel kültür ve eğitim bilimleri sınavıdır. Bu sınava herkes girebilir. Yani bu sınava girmek için üniversite mezunu olmanıza gerek yoktur. Çünkü bu sınavdan aldığınızı puanı daha sonraki yıllarda da kullanabilirsiniz. Bu sınavdan aldığınız sonuç ile tercih yapabilmek için ise üniversite mezunu olmanız gereklidir. Üniversiteden mezun olduktan sonra almış olduğunuz bu puan ile tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hukuk, siyasal bilgiler, işletme, iktisat ve idari bilimler ve iktisat bölümlerini bitirmiş olan öğrenciler bu sınava girebilir ve tercihlerini gerçekleştirebilir. KPSS - A sınavı 22 mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir. KPSS sınavlarından bir diğeri ise KPSS - B sınavıdır. KPSS - B sınavı 2 yılda bir gerçekleştirilmektedir. Çift yıllarda gerçekleştirilen bu sınava mühendislik, veterinerlik, teknisyenlik, memur, psikolog, mimar bölümlerini okuyan öğrenciler ve bu bölümlerden mezun olan öğrenciler girebilir. KPSS - B sınavı ise KPSS - A sınavından bir hafta sonra yani 29 mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu sınavın başvuru tarihleri de 17 mart tarihinde başlayıp 31 mart tarihinde sona erecektir. KPSS sınavının diğer sınavı ise öğretmen adayları için olan sınavdır. 2016 KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı başvuruları da 17 mart - 31 mart 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu sınav ise 24 temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olup 11 ağustos 2016 tarihinde sonuçları açıklanacaktır.

Haberin Devamı

KPSS başvurularını iki farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. ÖSYM kurumunun internet sitesinde eğer bir kaydınız bulunuyor ise internet üzerinden KPSS başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bir kaydınız bulunmuyor ise KPSS kaydınızı başvuru merkezlerinden gerçekleştirmeniz gerekecektir. İnternet üzerinden KPSS başvurularını gerçekleştirebilmeniz için ilk olarak ÖSYM kurumunun resmi internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta başvurular bölümü karşınıza gelecektir. Bu bölümü seçtikten sonra KPSS başvuruları yapabileceğiniz sınavlar karşınıza gelecektir. Bu sınavlardan 2016 - KPSS lisans seçeneğini seçtikten sonra başvuru yap linki tıklamalısınız. Aday işlemleri sistemi giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile beraber şifrenizi de girdikten sonra başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı değilseniz başvuru merkezlerine giderek KPSS başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı