Gazete Vatan Logo

KPSS alan bilgisi sınavları ne zaman başlayacak? 2022 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) hangi tarihte? İşte KPSS lisans sonuçları açıklanma tarihi!

ÖSYM tarafından 81 ile merkezi ve KKTC’de gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları tamamlandı. Sınavların adından adaylar soru ve cevapların ÖSYM tarafından açıklanmasını beklerken, KPSS alan bilgisi sınav tarihlerinin ne zaman olduğunu araştırıyor. Peki, KPSS alan bilgisi sınavları ne zaman başlayacak? 2022 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) hangi tarihte? İşte KPSS lisans sonuçları açıklanma tarihi!

KPSS alan bilgisi sınavları ne zaman başlayacak? 2022 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) hangi tarihte? İşte KPSS lisans sonuçları açıklanma tarihi!

2022 KPSS genel yetenek-genel kültür oturumları ile eğitim bilimleri oturumu bugün yapıldı. Yüz binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Adaylar genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumlarının soru ve cevapları için ÖSYM’den yapılacak açıklamayı bekliyor. Adayların gözü KPSS alan bilgisi sınav tarihlerine çevrildi. Peki, KPSS alan bilgisi sınavları ne zaman başlayacak? 2022 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) hangi tarihte? İşte KPSS lisans sonuçları açıklanma tarihi!

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022-KPSS lisans alan bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 6 Ağustos'ta saat 10.15'te; alan bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te; alan bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 7 Ağustos saat 10.15'te düzenlenecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos'ta saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

Haberin Devamı

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 2 Eylül'de açıklanacak.