Gazete Vatan Logo

EBA TV ortaokul (İmamhatip) canlı izleme linki | EBA ortaokul İmamhatip girişi (Online EBA girişi ile TRT EBA TV ortaokul frekansları) nasıl yapılır?

Eğitim, EBA online ve TRT EBA TV üzerinden devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni tip corona virüsü (Kovid-19) yayılımının önüne geçmek için eğitime 1 hafta ara verdiğini, tatilin ardından da eğitimin uzaktan devam edeceğini söyledi. Eğitime verilen 1 haftalık ara sona erdi. Türkiye genelinde olduğu gibi çok sayıda öğrenci sabah erken saatlerde bilgisayar ve televizyonlarının karşısına geçti ve TRT-EBA TV ve "eba.gov.tr" üzerinden ilk derse katıldı. Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıfların eğitimi sona erdi. EBA ortaokul imamhatip eğitimi ise henüz başlamadı. EBA online ve EBA TRT TV üzerinden uzaktan eğitim nasıl yapılır? İşte EBA ortaokul imamhatip öğrencileri için EBA online (eba.gov.tr) öğrenci girişi ve EBA TRT TV frekansları…

EBA TV ortaokul (İmamhatip) canlı izleme linki | EBA ortaokul İmamhatip girişi (Online EBA girişi ile TRT EBA TV ortaokul frekansları) nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca corona virüsü salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık ara sona erdi. TRT EBA TV'de ilk dersi veren Bakan Ziya Selçuk, "Uzaktan eğitimde dersler ebetteki okuldakiler kadar uzun olmayacak. Bizler bu açığı en iyi çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını sağlayarak kapatabiliriz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, saat 09.00'da ilk ders için TRT EBA TV'nin 3 kanalı üzerinden önce velilere selendi. Bakan Selçuk, sürecin farklı bir deneyim olduğunu, ilk birkaç gün zorlanılsa da hep birlikte yönetileceğine inandığını söyledi. Kendisinin Milli Eğitim Bakanı olmaktan önce eğitimci, baba hatta büyükbaba olduğunu kaydeden Selçuk, "'Çocuk nasıl öğrenir, koşullar, imkanlar, nasıl olmalıdır' hepsi bilgimizde. Tecrübeli bilim insanlarını ile çalışıyoruz. Bu süreci yönetirken her türlü senaryoyu dikkate alıyor ve hepsi için çözümler üretiyoruz. Mevcut ve olabilecek her tabloya alternatif çözümlerimiz var. Bunlar için çok büyük bir ekip inanılmaz bir gayretle sizler için çalışıyor. Lütfen müsterih olun ve bizlere güvenin" dedi. Peki, eba ilköğretim 4. Sınıf ders saati ve detayları…

Haberin Devamı

TRT EBA ORTAOKUŞ GİRİŞİ DETAYLARI (EBA TV FREKANS AYARI)

Kurulum yapacak olanlar için, uydudan ve Türksat üzerinden EBA TV frekans bilgileri MEB tarafından duyuruldu. Milyonlarca veli, EBA TV frekans ayarı ile televizyonlarda uzaktan eğitimin yapılacağı kanalların kurulumunu gerçekleştirdi. Bunu yapamayanlar ise, 'TRT EBA TV uzaktan eğitim canlı izle' başlığı altında araştırmalarını yapıyor. Zira, EBA TV, internetten de canlı izlenebilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, ilkokul, ortaokul ve lise için uzaktan eğitim ders programı hakkında bilgi verdi.

TRT-EBA TV yayınlarının TÜRKSAT uydu parametreleri

HD Alış bilgileri: Alış frekansı :12.084 MHz Polarizasyon : Yatay (H) Sembol oranı : 13.750 FEC : 2/3

SD Alış bilgileri: Alış frekansı :11.916 MHz Polarizasyon: Dikey (V) Sembol oranı : 30.000 FEC : 3/4

EĞİTİM KANALLARI DİGİTAL PLATFORMLARDA HANGİ KANALLARDA OLACAK?

Digital platformlarda, TRT-EBA TV'ler şu kanallar üzerinden yayında olacak:

Haberin Devamı

TRT-EBA TV İlkokul TRT-EBA TV Ortaokul TRT-EBA TV Lise Türksat Kablo Tv

465. Kanal

466. Kanal

467. Kanal

Türk Telekom/Tivibu 401. Kanal

402. Kanal

403. Kanal

Turkcell TV

106. Kanal

107. Kanal

108. Kanal

D-Smart

365. Kanal

366. Kanal

367. Kanal

Digiturk

151. Kanal

152. Kanal

153. Kanal

Bakanlığın, "www.meb.gov.tr" adresinden de kanallara ilişkin ayrıntılı bilgi alınabilecek.

EBA ORTAOKUL ONLİNE SİTEM ÜZERİNDEN UZAKTAN EĞİTİM

EBA ŞİFRESİ ALMA, YENİ ŞİFRE NASIL OLUŞTURUR?

İki farklı şekilde şifre oluşturabilirsiniz.

a) "EBA Hesabı Oluştur" butonu ile:

Bir defaya mahsus olmak üzere "EBA Hesabı Oluştur" butonuyla veline ya da öğretmenlerine başvurmadan EBA şifresi belirlenebilir. Bunun için:

"EBA Hesabı Oluştur" butonuna tıkla.

E-Okul bilgilerini girdikten sonra "Giriş" butonuna tıkla.

EBA hesabın için yeni şifreni oluştur. Kendinin ya da veline ait e-posta adresini ve telefon numarasını gir ve "Şifre Oluştur" butonuna tıkla.

Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu sisteme gir ve "Gönder" butonuna bas.

Haberin Devamı

Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik no ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni girebilirsin.

Güvenlik kodunu girip ve "Gönder" butonuna bastığında Ana Sayfa ekranına ulaşacaksın.

EBA ORTAOKUL İMAMHATİP DERS SAATLERİ

Dersler, TRT-EBA TV İlkokul ve TRT-EBA TV Ortaokul'da sabah saat 09.00'da başlayıp 13.30'a kadar devam edecek. EBA ortaokul imamtahip dersleri ise 13.00’da başladı. Ayrıca saat 13.30- 17.30 ve 17.30- 21.30'da iki kez tekrar yayın ekrana gelecek.

EBA DERSLER NE KADAR SÜRECEK?

Uzaktan eğitim dersleri 20'şer dakika sürecek. İlkokul ve ortaokullar sınıf kademelerine göre günde 20'şer dakikalık 2 ders alacak. Yani günde 40 dakika ders alacaklar. Tüm hafta alacakları ders saatleri her sınıf için 200 dakika. Liselerde ise günde 3 ders olacak. 20'şer dakikalık günlük dersleri 1 saat. Haftada her sınıf kademesi 5 saat ders alacak.