Gazete Vatan Logo

E okul öğrenci ve öğretmen girişi nasıl kullanılır? Not siteme nasıl girilir, öğrenci notları nasıl görür?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan e- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci, öğretmen ve velilere büyük kolaylık sağlamış, birçok bilgiye tek bir sitem üzerinden ulaşılmasına imkân tanımıştır. Peki, E okul öğrenci ve öğretmen girişi nasıl kullanılır? İşte e okul vsb öğrenci girişi ile e okul öğretmen girişi ile ilgili merak edilenler...

E okul öğrenci ve öğretmen girişi nasıl kullanılır? Not siteme nasıl girilir, öğrenci notları nasıl görür?

E Okul sitemi öğrenciler, veliler ve öğretmenlere kolaylık sağlaması amacıyla kurulan bir sistemdir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ve velilerinin sınav sonuçlarını öğrenmek için E Okul VBS girişini yoğun bir şekilde sorgulanırken, e-okul öğretmen girişi de ilk dönemin bitmesine günler kala sorgulanıyor. E Okul VBS öğrenci girişi ile devamsızlık bilgisi, sınav notları, ders programı gibi kısaca birçok işleme ulaşmak mümkün. Biz de yoğun bir şekilde araştırılan E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS öğrenci giriş ekranı sınav notları sorgulama ile E okul öğretmen girişi sorgulama ekranı hakkında merak edilenleri derledik.

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E okul VSB sistemine giriş yapabilmek için kişinin T.C kimlik ve öğrenci numarası yeterli. Veliler; http://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası ile sisteme girip, ders programı, notları, devamsızlıkları, okul ve öğretmenler tarafından yapılan duyuruları görebiliyor.

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ VBS ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

E OKULDA HANGİ İŞLEMLER YAPILIYOR?

Millî Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

E Okul öğretmen girişiyle öğretmenler, pek çok işlemi gerçekleşebiliyor. Okul öncesi çocuk, kurum işlemleri, ortaöğretim e-kayıt ekranı, sınav işlemleri, rapor listesi ve birçok veriye erişilebilen E Okul öğretmen girişi işe, Millî Eğitim Bakanlığı'nın duyurularına da ulaşılabiliyor. İşte, E Okul öğretmen girişi ekranı hakkında merak edilenler…

E-OKUL ÖĞRETMEN GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul öğretmen girişi ekranı ile not girişi, devamsızlık eklemeleri, öğrenci performansları gibi pek çok veri eklenebiliyor. E-Oku öğretmen girişi de aynı ekran üzerinden gerçekleştiriliyor.

E-OKUL ÖĞRETMEN GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI İLE HANGİ İŞLEMLERE ULAŞILABİLİR?

Bakanlık/MEM İşlemleri

Okul Öncesi Çocuk İşlemleri

Okul Öncesi Kurum İşlemleri

İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri

İlkokul-Ortaokul Öğrenci İşlemleri

Ortaöğretim E-Kayıt

Ortaöğretim Kurum İşlemleri

Sınav İşlemleri

Yönetici Modülü

Rapor Listesi