Gazete Vatan Logo

e-Okul öğrenci giriş sayfası nasıl açılır? e-Okul VSB girişi…

e- okul öğrenci girişi okulların açılmasından sonra, büyük bir yoğunluğa sebep oldu. Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı gibi seçeneklerin yer aldığı e-okul sisteminde devamsızlık sorgulaması da yapılmaktadır. e-Okul öğrenci giriş sayfası nasıl açılır?

e-Okul öğrenci giriş sayfası nasıl açılır? e-Okul VSB girişi…

e okul VBS girişi MEBBİS üzerinden yapılıyor. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenicilere ve velilere kolaylık sağlaması için bütün sistemi tek bir çatı altında toplamıştı. Peki, e-Okul öğrenci giriş sayfası nasıl açılır?

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 2019 NASIL AÇILIR?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak gerekmektedir.

Giriş yapıldıktan sonra, sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı var. Veli Bilgilendirme Sistemi altında yer alan, T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu bilgileri doldurulur.

Doldurulması istenilen yerler arasında, öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şubesi de var. Sistemin açılması için ayrıca öğrenci fotoğrafı da istenmektedir. Tüm bilgilerin eksiksiz girilmesi sonrasında sistem açılır.

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.

Haberin Devamı