Gazete Vatan Logo

DGS tercihleri ne zaman? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 DGS taban puanları ve kontenjanları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM’nin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını açıklamasının ardından adayların gözü DGS tercih kılavuzu ile ÖSYM tarafından açıklanacak 2022 DGS taban puanları ve boş kontenjanlarına çevrildi. Adaylar sonuçlarına göre hangi üniversitelere tercih yapabileceğini araştırıyor. Peki, DGS tercihleri ne zaman? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 DGS taban puanları ve boş kontenjanları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

DGS tercihleri ne zaman? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 DGS taban puanları ve kontenjanları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını açıkladı. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanların eğitimlerini lisans seviyesine çıkarmalarını sağlayan DGS’de tercih süreci ile 2022 DGS taban puanları ve boş kontenjanları merak ediliyor. Peki, DGS tercihleri ne zaman? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 DGS taban puanları ve boş kontenjanları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak DGS tercih takvimini bekliyor. Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenecekler. Gözler ÖSYM’den yapılacak açıklamalara çevrilirken bölümlerin taban puanları , üniversitelerde örgün öğretim kontenjanları, ikinci öğretim kontenjanları, uzaktan eğitim kontenjanları, açıköğretim kontenjan sayısı merak ediliyor. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundaki tablolardan yararlanmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

2021 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar için tıklayın