Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! 2022-DGS sonuçları açıklandı! DGS tercihleri ne zaman? İşte DGS sonuç öğrenme ekranı!

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu! Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek. İşte ÖSYM DGS sonuç sorgulama ekranı!

ÖSYM duyurdu! 2022-DGS sonuçları açıklandı! DGS tercihleri ne zaman? İşte DGS sonuç öğrenme ekranı!

ÖSYM duyurdu! Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine dikey geçişini sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ÖSYM’nin sonuç ekranından öğrenilebilecek.

2022 DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.”

2022-DGS Sonuçları için tıklayın

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM’nin DGS sonuçlarını açıklamasının ardından gözler yayımlanacak DGS tercih kılavuzuna çevrildi. Tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. ÖSYM’den kılavuz ve tercih dönemine ilişkin açıklama yapması bekleniyor.