Gazete Vatan Logo

Demirören Medya Lisesi'nde karne heyecanı

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla yurt genelinde öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de ilk karne heyecanını yaşadı

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi ile birlikte ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilere karneleri verilmeye başlandı. CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak, Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaşanan heyecanı yerinde aktardı.

Çakmak'ın değerlendirmeleri şöyle;

Türkiye'nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin içerisindeyiz. Bugün burada da bir heyecan var. Bilindiği üzere bu öğrenciler bu lisede ilk öğrenciler. Heyecan burada daha da fazla açıkçası. Bir dönem geçirdiler. Çok çalıştılar ve karneleriyle karşılaştı öğrenciler. Bilenler bilir... Karne heyecanı bir başkadır.

ATA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ KARNELERİNİ ALDI

ATA Koleji'nde bulunan CNN Türk muhabiri Buse Deviren ise şu değerlendirmeleri yaptı; Bugün itibarıyla 16 günlük tatil süreci başlayacak. Biz de İstanbul'da Beşiktaş'taki ATA Koleji'ndeyiz. 3. sınıfların olduğu bir sınıftayız. Onlar da karnelerini heyecanla inceliyorlar. Oldukça heyecanlılar, mutlular. Hem notlarını merak ediyorlar, hem de 16 günlük tatil süreci içinde oldukça heyecanlılar.

Haberin Devamı

BAKAN ÖZER'DEN YARI YIL MESAJI

Bakan Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona erdiğini vurgulayarak, öğrencilere seslendi. Özer, "Sevgili öğrencilerimiz; bu ülke, bu gelecek sizlere ait. Sizler bu ülkenin asıl sahipleri, onun en kıymetli fertlerisiniz. Bizim görevimiz; güçlü yarınlarınız ve refahınızı tesis etmek, bunun için her türlü donanım ve imkana sahip olmanızı sağlayabilmektir. Eğitim sürecinizin başlangıcından sonuna dek eşit fırsatlara sahip olmanız için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bugün aldığınız karnelerin sizi değil, yalnızca bu dönem yaptığınız çalışmaları değerlendiren bir gösterge olduğunu unutmamalısınız. Önemli olan bu verileri doğru kullanıp daha iyiye yol alabilmenizdir. Heyecanınızı paylaşıyor ve hepinizle gurur duyuyorum" dedi.

Bakan Özer, öğretmenlere de hitap ederek, "Türkiye'nin daha müreffeh ve daha güçlü bir ülke olması için tüm çalışmalarınızın destekleyicisi olmaya devam edeceğiz. 'Türkiye Yüzyılı' parolasıyla çıktığımız bu yolda tüm zorlukları birlikte aşacağız. Bir ülke, öğretmenleri kadar güçlüdür. Çabalarınız her türlü takdirin üzerindedir. Yeni dönemde de bilimin ve kültürün ışığını çocuklarımızla paylaşabilmeniz için tatilinizin güzel geçmesini yürekten diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı