Gazete Vatan Logo

8. sınıf Türkçe, Matematik, Fen, Tarih, Din ve İngilizce sınav konuları nelerdir? MEB 2020 LGS sınav konuları belli oldu, LGS’de hangi konular çıkacak?

LGS konuları merak ediliyordu, öğrenciler LGS'de çıkacak soruları araştırıyordu. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan soruların sorulması kararını vermişti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen yeni açıklama geldi, MEB LGS kazanımları ve LGS müfredatı MEB.gov.tr’de yayınlandı. Bakan Selçuk da açıklama yaparak, ''Lütfen rahat olun yüz yüze işlenilmeyen hiçbir konu çıkmayacak.''dedi. Peki, LGS'de hangi konular çıkacak? 8. sınıf Türkçe, Matematik, Fen, Tarih, Din ve İngilizce sınav konuları nelerdir? İşte MEB tarafından yayımlanan MEB LGS kazanımları, LGS müfredatı ve LGS konuları...

8. sınıf Türkçe, Matematik, Fen, Tarih, Din ve İngilizce sınav konuları nelerdir? MEB 2020 LGS sınav konuları belli oldu, LGS’de hangi konular çıkacak?

LGS konuları yoğun bir şekilde araştırılıyordu. Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayan örnek soru kitapçığınu geçtiğimiz günlerde yayımlamıştı. LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacağını açıklayan MEB, bu kapsamda hazırlanan ilk soru kitapçığını erişime açtı. LGS'ye giren öğrenciler için her ay hazırladığı örnek soru kitapçıklarını internet sitesinden erişime açan Bakanlık, bundan sonra örnek soru kitapçıklarını birinci dönem müfredatı ve kazanımları doğrultusunda hazırlamaya devam edecek, demişti. MEB bugün yeni bir açıklama yaptı ve LGS 1. dönem müfredatı ve kazanımlarını yayımladı. MEB tarafındana yapılan aıklamada, 2020 yılında gerçekleştirilecek "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav"a esas olan derslere ait konu, kazanım ve açıklamalar belirlenmiştir, denildi.

Belirlenen konu, kazanım ve açıklamalara ulaşmak için tıklayınız.

Haberin Devamı

Bakan Ziya Selçuk: LGS heyecanı yaşayan öğrenci ve velilerimizin bilgisine sunarım. Sınavda sorulacak soruların müfredat ve kazanımlarını yayımladık. Bakanlığımızın http://meb.gov.tr internet adresinden ayrıntılara ulaşılabilir. Lütfen rahat olun yüz yüze işlenilmeyen hiçbir konu çıkmayacak.

LGS 2020 NE ZAMAN?

LGS sınavının bu yılki tarihi geçtiğimiz haftalarda yayınlanan MEB takvimiyle duyurulmuştu. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili önemli bir karar aldı. LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan soruların sorulması kararlaştırıldı. Karar ardından öğrenciler LGS konuları ve özellikle 8. sınıf müfredatını inceliyor.

Milli Eğitim Bakanlığ tarafından yeni bir açıklama yapıldı ve LGS soru kitapçığı yayımlandı.

LGS örnek soru kitapçığı erişime açıldı