Gazete Vatan Logo

7. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konul

6. sınıf matematik konuları öğrencilere sayıların farklı türlerini öğretmektedir. Bu dönem Milli Eğitim Bakanlığı Müfredata doğrultusunda tam sayılar, rasyonel sayılar, oran ve orantı ile yüzdeler gibi problem çözücü konular sağlamaktadır. Böylece öğrenciler değişik sınavları üzerinden karşılarına çıkacak olan sorular eşinde problem çözme yeteneği elde edecektir. 2023-2024 sezonu içerisinde müfredat aynı zamanda cisimlerin farklı yönlerden görünümleri ile üç boyutlu geometrik cisimleri de giriş yapar.

7. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konul

6. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

Farklı matematik problemleri üzerinden çözüm bulabilmek amaçlı işlem yapma yeteneği bu dönem içerisinde önemli yer taşır. Çünkü değişik konular üzerinden matematik problemleri çözme noktasında pek çok konulu yer aldığını söylemek mümkündür. Böylece MEB bünyesindeki müfredat doğrultusunda ayrıca gelecek sınıflara hazırlık aşaması da bu dönem için önemli yer taşır.

- Tam sayılarla işlemler

- Rasyonel sayılar ve işlemler

- Eşitlik ve denklem

- Cebirsel ifadeler

- Yüzdeler

- Oran ve Oran

- Çember ve dair

- Çokgenler

- Cisimlerin farklı yönlerden görünümleri

Bu şekilde İki dönem üzerinden pek çok farklı konu geniş çaplı şekilde ele alınmaktadır. Müfredat özellikle ağırlıklı olarak matematik problemlerinin çözülmesi noktasında sayılarla işlem yapma konularını sağlamaktadır.

2023/2024 7. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde müfredat 2023 2024 yılı için 7. sınıf matematik konularına problemler üzerinden ele almaktadır. Öğrenciler için her iki dönem kapsamında farklı problem çözücü konulara ağırlık veriliyor.

Haberin Devamı

6. sınıf 1. dönem matematik konuları; Tam sayılar ve rasyonel sayılar üzerinden yapılacak işlemler bu dönem içerisinde yer alır. Öğrenciler aynı zamanda eşitlik ve denklem konularına giriş yaparak temel oluşturur. Cebirsel ifadelere bir önceki yılda olduğu gibi bu sene de yine detaylı şekilde devam edilir.

6. sınıf 2. dönem matematik konuları; 2. dönem daha çok işlem kapsamında konular ağırlıklı şekilde ele alınır. Böylece oran ve orantı, yüzdeler, çember ve daire ile veri analizi gibi konular değerlendirilir. Diğer yandan cisimlerin farklı yönlerden görünümü ile 3 boyutlu konuları da giriş yapılmaktadır. O yüzden geometrik cisimler ve üzerinde yapılacak işlemler noktasında konular bu sene büyük bir önem taşımaktadır.

2023-2024 7. Sınıf Matematik Konularına Giriş

Öğrenciler birçok farklı matematik problemine karşı çözüm yapabilmek için değişik konuları bu dönem öğrenir. Çünkü özellikle yüzdeler, oran ve orantı ile geometrik cisimler konusunda bilgiler yer almaktadır. Aynı zamanda tam sayılar ve rasyonel sayılar üzerinden yapılacak işlemler konusunda da bilgiler elde edilmektedir.

Haberin Devamı

Bu bilgiler gelecekte yapılacak sınavlar için öğrencileri hazırlama noktasında oldukça önemlidir. Diğer yandan çokgenler ile birlikte hem iç hem de dış açılar ve kenar üzerinden işlemler ele alınmaktadır. Tüm bu konular üzerinden aynı zamanda farklı formüller öğrenilir. Böylece çok daha kısa süre içerisinde 7. sınıf matematik konularındaki problemler hızlıca çözülür.