Gazete Vatan Logo

2022 KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak? DHBT puan hesaplama nasıl yapılır? ÖSYM tarih verdi!

2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) hafta sonu gerçekleştirildi. Sınavın ardından ÖSYM temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarını adayların erişimine açtı. Özellikler Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din hizmetlerinde görev almak isteyenler de başvuru işlemleri için 2022 KPSS DHBT sonuçlarını bekliyor. Peki, 2022 KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte DHBT sınavı sonuç açıklanma tarihi!

2022 KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak? DHBT puan hesaplama nasıl yapılır? ÖSYM tarih verdi!

2022-KPSS DHBT 27 Kasım’da gerçekleştirildi. Adaylar, ÖSYM’nin temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarını yayımlamasının ardından puan hesaplamalarına başladı. Memur alımı için başvuruların ne ne zaman yapılacağı merak edilirken gözler, ÖSYM tarafından açıklanacak 2022 KPSS DHBT sonuçlarına çevrildi.

2022 KPSS DHBT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından duyurulan sonuç açıklama takvimine göre, KPSS DHBT sınavı sonuçları 16 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.

DHBT PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınava katılan adayların öğrenim düzeylerine uygun ilgili yılın KPSS puanları yanında, öğrenim düzeylerine uygun KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanacak. Sınav sonuçları her öğrenim düzeyi için (ortaöğretim, ön lisans, lisans) ayrı ayrı değerlendirilecek. Puanlar, 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir. İlgili testte en az “1 ham puanı (net)” bulunmayan adayların KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanı hesaplanmayacak. Puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacak:

Haberin Devamı

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacak.  Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacak. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklar. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacak. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmayacak.