Gazete Vatan Logo

Teşekkürler Türkiye

Katar’da, ülkede üs kurulması anlaşmasını onaylayan ve gıda tedariği talebine olumlu yanıt veren Türkiye’ye sempati artıyor

Teşekkürler Türkiye

Raflarda Türk ürünlerinin görülmesiyle, Türkçe kelimelerin anlaşılabilmesi için sosyal medyada sözlükler paylaşılmaya başlandı.

Körfez ve Arap ülkelerinin ‘teröre destek’ gerekçesiyle ilişkiyi kestiği Katar’da, ülkede üs kurulması anlaşmasını onaylayan ve gıda tedariği talebine olumlu yanıt veren Türkiye’ye sempati artıyor. Katar Emiri de dün destek açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Twitter’dan yanıt verdi.

Dombra şarkısı jesti

Türkiye’den kargo uçaklarıyla gönderilen gıda ürünleri Katar’a ulaşarak raflardaki yerlerini aldı. Tavuk, yumurta, süt ve yoğurt gibi ürünlerin ulaştığını sosyal medya hesaplarından halka duyuran marketler, raflardaki Türk ürünlerinin altına da “Türkiye’den hava yoluyla gelen ürünler” diye yazdı.

Katar Emiri Temim El Sani ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’a yönelik desteğini açıkladığı konuşmasının ardından sosyal medya hesabından video paylaştı. El Sani, Ankara’ya gelerek Erdoğan’la yaptığı görüşmeye ait görüntülerin Dombra şarkısı eşliğinde verilen bir videoyu paylaştı ve “Teşekkürler” yazdı.

Haberin Devamı