Gazete Vatan Logo

Teröristin silahı tutukluk yapmış!

Teröristin silahı tutukluk yapmış!

Geçen hafta cuma akşamı Paris’i kana bulayan saldırılara ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Teröristlerin hedef aldığı 11. Bölge’deki kafeteryanın güvenlik kameralarınca çekilen görüntülerde, Salih Abdeslam olduğu düşünülen terörist, dükkanı kurşun yağmuruna tutuyor. Müşteriler kurşunlardan kaçmak için masaların altına sığınırken, teröristin dışarıda oturan bir kadının kafasına silahını doğrulttuğu, ancak silahın tutukluk yapması üzerine olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. Bir süre yerde kalan müşteriler, daha sonra kafeterya çalışanları tarafından bodrum kattaki mutfağa indiriliyor.

Maliyeti 10 bin dolar

Güvenlik uzmanları, 129 kişinin ölümüne ve yüzlerce insanın yaralanmasına yol açan Paris saldırılarının 10 bin dolardan düşük bir maliyete çıktığını tahmin ediyor. Saldırıda kullanılan Kalaşnikof marka silahların karaborsada en fazla 700 Euro’ya satın alınabildiğini kaydeden uzmanlar, el yapımı bombaların da maliyetinin son derece düşük olduğunu vurguluyor.

‘Kimyasal’ uyarısı

Ulusal Meclis’teki oturumda konuşan Başbakan Manuel Valls, teröristlerin Fransa topraklarında kimyasal veya biyolojik silah kullanma riski olduğunu söyledi. Valls’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada milletvekilleri olağanüstü halin 3 ay uzatılmasına onay verdi.

Haberin Devamı