Gazete Vatan Logo

Teksas'ta kiliseye saldırı! Çok sayıda ölü var

Teksas'tan gelen son bilgilere göre, 70 kişinin bulunduğu bir kiliseye gerçekleşen saldırıda en az 26 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Yerel medyada, saldırganın kendi ailesini de katlettiği belirtiliyor. Saldırganın 26 yaşındaki ABD'li Devin Kelley olduğu bilgisi paylaşıldı.

Teksas'ta kiliseye saldırı! Çok sayıda ölü var

ABD'nin Teksas Eyaletinde 70 kişinin bulunduğu bir vaftiz kilisesine saldırı gerçekleştirildi.. Teksas Valisi, saldırıda 26 kişinin öldüğünü,30 kişinin yaralandığını açıkladı. Yerel kaynaklarda yaşamını yitirenler arasında 2 yaşında bir çocuğun ve kilise papazının 14 yaşındaki kızının da olduğu bilgisi yer aldı.

İŞTE SALDIRGANIN KİMLİĞİ

ABD'nin Teksas eyaletinde kurşun geçirmez çelik yelek giyerek girdiği kilisede en az 26 insanı öldüren katil, eski bir Hava Kuvvetleri askeri çıktı. Saldırganın 26 yaşındaki ABD'li eski asker Devin Kelley olduğu evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Silahını bırakıp kaçan saldırgan aracının yanında ölü bulundu. Kilise dışında biriyle çatışmaya giren Teksaslı saldırganın çelik yelek giydiği açıklandı. Federal yetkililer saldırının nedeninin belli olmadığını belirterek "Terörizm bağlantısına dair işaret yok" açıklamasında bulundu.

AİLESİNİ DE KATLETTİ

Yerel medyada, saldırganın kendi ailesini de katlettiği belirtiliyor.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt, saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

TRUMP: GELİŞMELERİ JAPONYA'DAN TAKİP EDİYORUM

ABD Başkanı Donald Trump, Teksas eyaletinde gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak, "Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" açıklamasında bulundu.

BEKİR BOZDAĞ: NEFRETLE KINIYORUM

Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklama yaptı, ''Saldırıyı nefretle kınıyorum'' dedi.
Türkiye ABD'deki silahlı saldırıyı kınadı
Dışişleri Bakanlığı ABD'nin Teksas eyaletinde kiliseye düzenlenen saldırıyı kınadı.
Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Teksas eyaletinde kiliseye düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyulduğu kaydedildi.
Açıklamada, "Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz." denildi.

Haberin Devamı