Gazete Vatan Logo

Son dakika... Yeni Zelanda'da Müslümanları katlederken bu müziği açtı! Sultan Murat detayı!

Dünya Yeni Zelanda'daki terör katliamına uyandı. 28 yaşındaki Avustralyalı beyaz üstünlükçü terörist Yeni Zelanda'da bulunan iki camiye saldırdı. Saldırı sonucu son belirlemelere göre en az 49 kişiyi katletti. 20'si ağır 48 kişinin yaralı olduğu kaydedildi. Teröristin camiye giderkenki görüntülerinde dinlediği marş dikkat çekti. Öte yandan teröristin yayımladığı monolog konuşmalarında 'Keşke daha fazla öldürebilseydim' ifadeleri dikkat çekti.

Son dakika... Yeni Zelanda'da Müslümanları katlederken bu müziği açtı! Sultan Murat detayı!

Dünyanın sarsıldığı olay Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nda bulunan Christchurch'te meydana geldi. Görgü tanıkları teröristin yarı otomatik silahı ve tüfeğinden 50 el silah sesinin geldiğini bildirdi.

Kendisini Twitter'da Brenton Tarrant ismile tanıtan terörist korkunç saldırısını canlı yayınladı.

Londra'daki Yeni Zelanda Yüksek Komisyonu'nda bayrak yarıya indirildi.

Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına aldığı Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern tarafından duyuruldu. Bu kişilerin terör listesinde olmadığını vurguladı.

Öte yandan teröristin yayımladığı camiye gittiği görüntülerinde dinlediği müzik dikkat çekti.

Terörist camidekileri katletmeye Britanya marşı olan 1777 Uk the British Grenadiers March ile gitti.

Polis 3 erkek bir kadını gözaltına aldı. Terör şüphelilerinden birisi askeri üniformalı bir şekilde intihar yeleği giyerken yakalandı.

Silahlı teröristin Twitter'dan 87 sayfalık bir manifesto yayımladığı ve terör saldırısını ima ettiği gözlemlendi. Yazıda şu ifadeler yer aldı:

Türklere,

Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın doğu yakasında. Ancak Avrupa topraklarında yaşamaya çalışırsanız, sizi öldüreceğiz ve siz hamam böceklerini topraklarımızdan atacağız.Konstantinopolis'e gelir, şehirdeki tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinopolis tekrar Hristiyan şehri olacak.

Haberin Devamı

Teröristin yayımladığı manifestodaki monolog konuşmalarından bir kısım:
Bunun bir terörist saldırı olduğunu düşünüyor musun?
Evet, tanım olarak bu bir terör eylemi. Fakat bunun işgalci bir güce karşı taraflı bir eylem olduğuna inanıyorum.
Saldırı ile ilgili pişmanlık duyuyor musun?
Keşke daha fazla işgalci ve vatan haini öldürebilseydim.
Kişisel olarak Müslümanlardan nefret ediyor musun/ ettin mi?
Müslüman kadın ya da erkek kendi vatanında yaşıyor mu? Hayır
Bir Müslüman kadın ya da erkek bizim vatanımızı işgal edip bizim topraklarımızda yaşıyor ve bizim insanlarımızın yerine geçiyor mu? Evet, hoşlanmıyorum o zaman.
Tam olarak nefret beslediğim tek müslüman tipi, kendi mirasına, kültürlerine sırtlarını dönmüş dönüştürülenlerdir.

Haberin Devamı

Ayrıca saldırganın silahlarının üzerinde, daha önce dünyanın başka bölgelerinde Müslümanlara saldırı düzenleyenlerin isimlerinin yer aldığı görüldü.

Şarjörlerden birinin üzerinde Kiril alfabesiyle Miloş Obiliç yazması dikkat çekti. Miloş Obiliç, Kosova Savaşı’nda Sultan Murat’ı şehit eden Sırp olarak biliniyor.