Gazete Vatan Logo

Son dakika... İsrail ile Rusya anlaştı! Vuracaklar...

Londra merkezli Asharq el-Awsat gazetesinin haberine göre, İsrail ve Rusya İran güçlerinin güney Suriye'den çekilmesi konusunda bir anlaşmaya vardı. İsrail'e ayrıca, bir tehdit olarak gördüğü hedeflere serbestçe saldırması konusunda da müsaade verildi.

Son dakika... İsrail ile Rusya anlaştı! Vuracaklar...

İsrail ve İran arasında Suriye'nin güney sınırlarında yaşanan gerilimin sürmesi nedeniyle bölgedeki yabancı güçlerin çıkarılması konusunda anlaşma sağlayan Rusya, ABD ve Ürdün, söz konusu anlaşmanın uygulanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Londra merkezli Asharq el-Awsat gazetesi İsrail'in herhangi bir tehdit teşkil ettiği sürece İran hedeflerini vurmak için 'yeşil ışık' aldığı bildiriliyor.

Gazeteye göre, Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın Rus mevkidaşıyla görüşürken Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşmelerde bulunmasının ardından anlaşmaya varıldı.

Hem Rus hem de İsrail yetkililerine atfedilen habere göre, İran kuvvetlerinin Suriye'nin güneyinden çekilmesi ve İsrail'in bir tehdit gördüğü hedeflere serbestçe saldırmasına izin verilmesi konusunda anlaştılar.