Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Plan ortaya çıktı! An meselesi...

Suriye'den terör örgütüne darbe üstüne darbe haberleri geliyor... Suriye Ordusu, Halep’in doğusunda Maskana Ovası üzerindeki 5 kasabayı IŞİD’den geri aldı. Ordunun bu son kazanımı, amacın Ayoziyah kasabasına 6 km mesafede IŞİD’in kalesi durumunda bulunan Maskana’yı kuşatmak olduğunu gösteriyor.

Son dakika haberi: Plan ortaya çıktı! An meselesi...

Hükümet güçleri şehri tamamen kuşatıp doğrudan tek cepheden saldırmak yerine daha önce Deir Hafer’in özgürleştirildiği operasyonda olduğu gibi şehri üç pozisyondan sararak militanlara kaçış yolu bırakma stratejisini uygulayacakmış gibi görünüyor.

Suriye hükümetinin planı, Maskana üzerinde kontrol sağlamak ve Halep’in doğusunu Knasser – İtriyah yolunu içine alacak şekilde temizlemek. Bu hamleyke Halep’e giden rejim için hayati olan tek yolun IŞİD tehdidinden sonsuza kadar kurtulması anlamına geliyor.

HARİTA DEĞİŞTİ

Dünkü haberlerde de, 5. Kolordu öncülüğündeki Suriye ordusu, Suriye’nin güneyinde yer alan Suveyda eyaletinin batısındaki Zulfa barajı ve çevresinde kontrolü ele geçirerek Humus eyalet sınırında yaklaşık 100 kilometrekarelik bir alanı IŞİD’den kurtardığı bildirilmişti.

Palmira antik kentinin güneyinde yer alan Abtar dağları çevresinde de bir dizi noktayı IŞİD’den kurtaran ordu birliklerinin bir sonraki rotasının Deyrezzor eyaleti ve Irak sınırı olacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka’nın kuzeyinde yer alan 3 köyü daha IŞİD’den ele geçirmeyi başardı. Kısa bir süre sonra Rakka’da kent savaşlarının da yaşanması muhtemel olarak görülüyor.

Haberin Devamı