Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Ortalık karışacak! Yenisine hazırlanıyor!

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası testinin ardından Güney Kore harekete geçerek misilleme yaptı. Güney Kore askeri birlikleri, tatbikat gerçekleştirerek Hyunmoo füzesini ateşledi. Gelen son dakika haberlerine göre Kuzye Kore yeni bir füze testine hazırlanıyor.

Son dakika haberi: Ortalık karışacak! Yenisine hazırlanıyor!

Uluslararası haber ajanslarına yansıyan bir son dakika haberine göre, Güney Kore Başbakanı ve yetkililerin Kuzey Kore'ye karşı konuşmak yerine askeri karşılığı sağlamlaştırmanın zamanı geldiği konusunda anlaştığı öğrenildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan gelen bilgilere göre, Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesine hazırlandığını belirtildi. Bakanlık yetkilisi Chang Kyung-soo, sıradaki füze denemesinin 'kıtalararası balistik füze' olabileceğini düşündüklerini söyledi.
4 THAAD FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ DAHA
Güney Kore'den gelen son açıklamaya göre, Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin son bomba denemesinin ardından ülkeye 4 THAAD füze savunma sisteminin daha ülkeye konuşlandırılacağını açıkladı

ABD'DEN UYARI: BÜYÜK BİR ASKERİ YANIT VERİRİZ!

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore'nin son nükleer denemesinin ardından yaptığı açıklamada "ABD ya da ABD'nin müttefiklerini tehdit eden herhangi bir saldırının büyük bir askeri yanıtla karşılık göreceğini" duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump ise Kuzey Kore ile ticaret yapan herhangi bir ülke ile ticari ilişkileri kesebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Dün gece Kuzey Kore önce Hidrojen bombası geliştirdiğini açıkladı. Ardından Kore yarımadasından deprem haberleri gelmeye başladı. ABD ve Güney Kore, artan tehdide karşı birlikte daha çok tatbikat yapmaya karar verdi.
BM Güvenlik Konseyi acil toplanma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde de Kuzey Kore'nin attığı uzun menzilli füze Japonya'nın üzerinden geçmişti.

GÜNEY KORE'DEN KARŞI HAMLE

Tüm bu gelişmeler karşısında en çok tedirgin olan ülke ise doğal olarak Kuzey Kore için en büyük düşman konumunda olan Güney Kore.

Dünkü gelişmelerin ardından bugünün ilk saatlerinde de Güney Kore cephesinden bir hamle geldi. Buna göre Güney Kore askeri birlikleri askeri tatbikat gerçekleştirerek Hyunmoo füzesini Doğu Denizi'ne doğru ateşledi.

Güney Kore Başbakanı ve yetkililerin Kuzey Kore'ye karşı konuşmak yerine askeri karşılığı sağlamlaştırmanın zamanı geldiği konusunda anlaştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Güney Kore Savunma Bakanlığı ayrıca, Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesine hazırlandığını belirtti. Bakanlık yetkilisi Chang Kyung-soo, sıradaki füze denemesinin 'kıtalararası balistik füze' olabileceğini düşündüklerini söyledi.