Gazete Vatan Logo

Rus zehiri ile hayatına son verdi! Kahreden detay

İnternet fenomeni Beth Matthews, ruhsal tedavi gördüğü sırada Rusya'dan online olarak getirttiği zehri içip canına kıydı. Genç kadının tedavi gördüğü hastaneye açılan davadaki savunma skandalı acılı aileyi sarstı.

Rus zehiri ile hayatına son verdi! Kahreden detay

Geçen yıl mart ayında ruhsal tedavi gördüğü hastaneye online olarak zehir sipariş eden 26 yaşındaki internet ünlüsü Beth Matthews, zehri içtikten kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti. İngiltere Stockport'taki Priory Hospital Cheadle Royal'da tedavi gören Beth, gelen kargonun 'protein tozu' olduğunu söylemişti. Genç kadının ölümünde hastanenin ihmali olduğunu düşünen ailenin açtığı dava devam ederken yapılan savunma pes dedirtti. Mahkemede bir jüri, genç kadının ihmal nedeniyle öldüğü sonucuna vardı.

Kişilik bozukluğu nedeniyle hastanede tedavi gören Beth'in daha önce intihar girişimleri olduğu için 'yüksek riskli' olarak değerlendiriliyordu. Mahkemedeki jüri, Beth'in hastanedeyken tedavisinde ciddi tutarsızlıklar olduğunu ve 'son derecede savunmasız bir hastaya yetersiz bakım' sağladığını ifade etti. Hastanede iletişim eksikliği, ekip arasındaki uyum eksikliği, yanlış ve yetersiz bilgiler gibi faktörler olduğu açıklandı.

Posta.com.tr’de yer alan habere göre; Beth'e gelen kargonun personel tarafından kontrol edilmediği ifade edildi. Ancak mahkeme, genç kadının Rusya'dan sipariş ettiği paketi iki personelin gözü önünde açtırdığı bilgisi verildi.

Mahkemede, eğer hastanenin genç kadının bakım planına uymuş olsaydı Beth'in zehri içmeyeceği açıklandı. Hastane de bu iddiaları kabul etti. Bir hastane sözcüsü, "Jürinin bulgularını ve Beth'in bakım planına çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini tamamen kabul ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

26 yaşındaki Beth Matthews, yaşadığı ruhsal sorunları ve tedavisini sosyal medyada diğer insanlarla paylaşarak kendi durumunda olan kişilere yardımcı oluyordu.