Gazete Vatan Logo

Polise 'tescilli dolandırıcı' şoku! Kimse fark etmedi, parmak izi ele verdi

Akılalmaz dolandırıcılık yöntemini polisler bile anlamadı. Hasan Doğan, yolcu karşılamak üzere İstanbul Havalimanı'na geldi. Kimlik kontrolü yapan görevliler, gariplik olduğunu sezdi ama bir kalpazanın bu kadar da cesaretli olabileceğini tahmin edemedi. Şoke eden gerçek ise parmak izi aldıkları sırada ortaya çıktı.

Polise 'tescilli dolandırıcı' şoku! Kimse fark etmedi, parmak izi ele verdi

Dolandırıcılar farklı farklı yöntemlerle insanları kandırmaya devam ederken, bu kez de tescilli dolandırıcı cesareti ile polisleri şoka uğrattı. İstanbul Havalimanı’nda önceki gün polisler, terminalde şüphelendikleri bir yolcudan kimlik kartını göstermesini istedi. Polislere, 'Haci Doğan' adına hazırlanmış 'Asayiş Polis Haber Gazetesi Tanıtma Kartı'nı ibraz eden şüpheliye, parmak izi tespiti yaptırıldı. Şaşkına çeviren olay ise bundan sonra ortaya çıktı.

POLİS 'TESCİLLİ DOLANDIRICI' ŞOKU

Parmak izi bilgilerine göre gerçek kimliğinin Hasan Doğan olduğu tespit edilen şüphelinin yapılan UYAP sorgulamasında ise İstanbul, İzmir ve Bolu'da 14 ayrı davada, 'dolandırıcılık', 'resmi belgede sahtecilik', 'bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlarından 13 yıl 9 ay kesinleşmiş cezası bulunduğu anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Hasan Doğan, Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne teslim edildi.