Gazete Vatan Logo

Rishi Sunak kimdir? Rishi Sunak nereli, kaç yaşında? İngiltere başbakan adayı Rishi Sunak’ın biyografisi!

İngiltere'de eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, Başbakan Liz Truss'dan boşalan başbakanlık koltuğuna oturmak için adaylığını açıkladı. Başbakanlık koltuğunun yeni sahibinin kim olacağı merakla beklenirken Eski Hazine Bakanı Rishi Sunak ile ilgili bilgiler de merak ediliyor. Peki, Rishi Sunak kimdir?Rishi Sunak nereli, kaç yaşında? İngiltere başbakan adayı Rishi Sunak’ın biyografisi!

Rishi Sunak kimdir? Rishi Sunak nereli, kaç yaşında? İngiltere başbakan adayı Rishi Sunak’ın biyografisi!

İngiltere’de Liz Truss'ın istifasının ardından başbakanlık koltuğunun yeni sahibinin kim olacağı merak ediliyor. Başkanlık yarışına İngiltere'de eski Maliye Bakanı Rishi Sunak da katıldı. Rishi Sunak, 20 Ekim'de istifa eden Başbakan Liz Truss'ın yerini almak için parti içerisinde başlayan liderlik yarışına katılacağını resmen duyurdu. İngiltere’de Rishi Sunak ve Penny Mordaunt bir kez daha yarışın favorileri arasında gösteriliyor.

RİSHİ SUNAK KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

42 yaşındaki, Eski Hazine Bakanı Rishi Sunak, Hint kökenli ve doktor bir baba ve eczacı bir annenin oğlu.  Yükselişi Theresa May hükümetinde aldığı bakan yardımcılığı göreviyle başladı. Johnson hükümetinde Hazine Bakanlığı görevine getirilerek maliyenin sorumluluğu verildi. Johnson’ın en güçlü destekçisiydi, daha sonra ekonomik yaklaşımlarının çok farklı olduğunu söyleyerek istifa etti. Eşinin vergi ödememesi nedeniyle eleştirildi.