Rishi Sunak kimdir? Rishi Sunak nereli, kaç yaşında? İngiltere başbakan adayı Rishi Sunak’ın biyografisi!
Rishi Sunak kimdir? Rishi Sunak nereli, kaç yaşında? İngiltere başbakan adayı Rishi Sunak’ın biyografisi! İngiltere'de eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, Başbakan Liz Truss'dan boşalan başbakanlık koltuğuna oturmak için adaylığını açıkladı. Başbakanlık koltuğunun yeni sahibinin kim olacağı merakla beklenirken Eski Hazine Bakanı Rishi Sunak ile ilgili bilgiler de merak ediliyor. Peki, Rishi Sunak kimdir?Rishi Sunak nereli, kaç yaşında? İngiltere başbakan adayı Rishi Sunak’ın biyografisi!
24.10.2022 Dünya
İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu! Tarihe geçti, işte hayatı ve detaylar
İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu! Tarihe geçti, işte hayatı ve detaylar İngiltere'de Liz Truss'ın istifasının ardından tüm dünyanın merakla beklediği yeni başbakan belli oldu. Böylece ülkede Muhafazakar Parti liderlik yarışının düğümü de çözüldü. Buna göre İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu. Hint asıllı olmasıyla ülke tarihine geçen Sunak'ın serveti de dudak uçuklattı. Peki, İngiltere'de başbakanlık koltuğuna oturan Rishi Sunak kimdir? İşte eski Başbakan Boris Johnson'ın da adının geçtiği liderlik yarışına ilişkin tüm detaylar...
24.10.2022 Dünya
İngiltere'de başbakanın kim olacağı belli oluyor! Aday sayısı 2'ye düştü, işte önde olan isim
İngiltere'de başbakanın kim olacağı belli oluyor! Aday sayısı 2'ye düştü, işte önde olan isim İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin yeni liderini ve ülkenin yeni başbakanı belirlemek üzere yapılan son oylamada aday sayısı 2'ye düştü. Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak 137 oy, Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın ise 113 oy alarak seçim yarışına devam ederken, 105 oy alan Ticaret Bakanı Penny Mordaunt seçim yarışından elendi.
20.07.2022 Dünya