Gazete Vatan Logo

Petraeus’u kadın kavgası yakmış

Her şeyin kavga sonucunda ortaya çıktığı anlaşıldı

ABD Dış İstihbarat Teşkilatı CIA Başkanı Petraeus’un istifasıyla sonuçlanan aşk yazışmalarının bir kavga sonucunda ortaya çıktığı anlaşıldı. Petraeus’un yasak aşkı Broadwell’in bir kadını tehdit ettiği için FBI soruşturmasına alındığı belirlendi.

Amerika’yı sarsan istifada sular durulmuyor. 6 Kasım’da yapılan seçimlerden sonra önceki gün istifasını ikinci dönemini Beyaz Saray’da geçirecek Barack Obama’ya sunan CIA Başkanı David Petraeus’un aşk hayatı ülke gündemine damga vurmuştu. Birlikte çalıştığı ve hayatını kaleme alan gazeteci Paula Broadwell (40) ile aşk yazışmaları ortaya çıkan ve bir yıldır birlikte olan çiftin yazışmalarına nasıl ulaşıldığı anlaşıldı. Kendinden 20 yaş büyük Petraeus ile aşk yaşayan Broadwell’in bir kadınla e-posta aracılığıyla kavga ettiği ortaya çıktı. Broadwell’in bir e-postada kendini tehdit ettiğini öne süren ismi açıklanmayan kadın FBI’a başvurdu.

‘Ulusal güvenlik zedelenebilir’

New York Times gazetesi, şikayette bulunan kadının da Petraeus’un dikkatini çekmek isteyen ve ondan hoşlanan birisi olduğunu öne sürdü. Broadwell’in e-postasını inceleyen FBI, iki çocuk annesi kadının Petraeus ile aşk yaşadığını ortaya çıkardı. Yazışmaları Petraeus’un kişisel e-posta hesabı aracılığıyla yaptığını belirleyen FBI yetkilileri, “Hiç beklemediğimiz bir biçimde karşımıza Petraeus çıktı” dedi. CIA başkanının kişisel e-posta hesabının ele geçirildiğinden endişe eden FBI, ulusal güvenliğin zedelenebileceğini belirterek durumu Petraeus’a bildirdi. Bu gelişmelerin ardından CIA başkanı seçimlerin ardından Obama’ya istifasını sundu ve Obama da bunu onayladı.

Haberin Devamı