Gazete Vatan Logo

Öldürdüğü kadın sayısı bilinmiyor! Bu yöntemle kandırdı, başlarını ezip tecavüz etmiş

Bir dönemin en azılı seri katiliydi. Kadınları ilan vererek kandırıp ağına düşürüyordu. Vahşi şekilde kurbanlarını öldüren acımasız katil, tecavüz edip ülkenin ıssız noktalarına bırakıyordu. O katille ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte haberin detayları...

Öldürdüğü kadın sayısı bilinmiyor! Bu yöntemle kandırdı, başlarını ezip tecavüz etmiş

"Seri İlan Katili" ve "Çekiç Harvey" diye bilinen seri katil Harvey Carignan ile ilgili hapishaneden yeni bir haber geldi. Kurbanlarını tuzağa düşürmek için seri ilanlar kullanan Carignan, daha sonra onlara tecavüz edip çekiçle öldürüyordu. 

KFGO'nun aktardığı üzere Carignan ilk olarak 1949'da, ABD Ordusu'nun bünyesinde Anchorage'da görevliyken bir kadına yönelik tecavüz ve cinayet teşebbüsünden Alaska'da asılarak idam cezasına çarptıldı fakat bu hüküm 1951'de bozuldu.

Carignan başka bir kadına saldırdığı için 9 yıl daha hapis yattıktan sonra şartlı tahliyeyle salındı. The Times-Tribune'e göre Carignan 1952 ile 1960 arasında San Francisco açıklarındaki Alcatraz hapishane adasında yattı.

AĞAÇ DALI İLE TECAVÜZ

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; seri katil, Eileen Hunley ve Katherine Schultz adlı iki kadını öldürdükten sonra 1975'te müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada Tanrı'nın kendisine "fahişeleri ve kahpeleri öldürmesini" emrettiğini iddia eden Carignan, akıl sağlığının yerinde olmadığına dair bir savuma sunsa da suçlu bulundu.

Haberin Devamı

Ağustos 1974'te ortadan kaybolan Hunley'den geriye kalanlar 5 hafta sonra bulundu. Ağaç dalı kullanılarak tecavüze uğrayan kadının kafatası, aldığı birkaç darbeyle ezilmişti.

Schultz'ı öldürdüğünü itiraf eden Carignan cinayeti o yılın eylülünde, kadını Minneapolis'in güneyinden alıp ıssız bir bölgeye götürdükten sonra işlediğini söylemişti. Schultz ciddi şekilde dövülmüş ve cesedi bir mısır tarlasında bulunmuştu.

ÖLDÜRDÜĞÜ KADIN SAYISI NET OLARAK BİLİNMİYOR

Hunley gibi Schultz'un da kafatasına çekiçle vurulmuştu. Bu, Carignan'ın "Çekiç Harvey" lakabını almasına neden oldu.

Hayatının geri kalanını parmaklıklar ardında geçirmeden önce Carignan'ın en az 5 kadını öldürdüğü iddia ediliyor. Seri katil, daha önce hırsızlık ve şartlı tahliye ihlali nedeniyle birkaç yıl hapis yatmıştı.

Leslie Laura Brock, 15 Ekim 1972'de Washington'da başına birkaç kez vurulmuş halde ölü bulundu. Radford Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden araştırmacılara göre, en az bir kişi onu Carignan'ın kamyonetine binerken gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

YÜRÜYÜŞE ÇIKARKEN BULDULAR

15 yaşındaki Kathy Sue Miller Mayıs 1973'te Carignan'ın, benzin istasyonuna çalışan aradığına dair ilanını gördü. Miller geldiğinde Carignan ona tecavüz etti ve çekiçle öldürdü. Genç kızdan geriye kalanlar aylar sonra, iki oğlan çocuğunun Washington'ın Everett şehrinin kuzeyindeki Amerikan yerlilerine ait yerleşim bölgesinde yürüyüşe çıkmasıyla bulundu. Araştırmacılar cesedin naylona sarılı olduğunu ve kafatasında çekiçle açılmış delikler yer aldığını belirtiyor.

KFGO'ya göre delil yetersizliği nedeniyle, baş şüpheli olmasına rağmen Carignan'a Brock ve Miller'ın ölümleriyle ilgili yasal suçlama yöneltilmedi.

"Seri İlan Katili" ve "Çekiç Harvey" diye bilinen seri katil Harvey Carignan'ın ABD'nin Minnesota eyaletindeki bir hapishanede 95 yaşında doğal nedenlerle öldüğü bildirildi.