Gazete Vatan Logo

45 yıllık gizem böyle ortaya çıktı! Kadının katili ile ilgili şoke eden detaylar

1978 yılının kasım ayında polis tarafından bulunan gizemli kadının kimliğine dair hiçbir bulguya rastlanmadı. ‘Granby Kız’ ismi verilen bu gizemli kadının 45 yıl sonra yapılan DNA testi ile kimliği ortaya çıkarken katiliyle ilgili detaylar şoke etti.

45 yıllık gizem böyle ortaya çıktı! Kadının katili ile ilgili şoke eden detaylar

15 Kasım 1978’de ABD’nin Massachusetts eyaletinde gizemli bir ceset bulundu. Bulunduğu kasabanın adı verilen ‘Granby Kız’ın kimliği ile ilgili en ufak bir iz bile yoktu.

Yapılan araştırmalar sonucunda kadının kafasından silahla vurulduğu ve boynuna geçirilen bir kemerle birlikte sürüklenerek yol kenarına atıldığı ortaya çıksa da kimliğini belirlemek konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.

İlk bulgulara göre gizemli kadının haziran ayında hayatını kaybettiği düşünülürken ve bunun kesinlikle bir cinayet vakası olduğu düşünülüyordu.

YÜREK BURKAN MEZAR TAŞI DETAYI

Eyalet genelinde verilen ilanlar da sonuçsuz çıktı ve ‘Granby Kız’, 45 yıl boyunca bir ‘Jane Doe’ vakası olarak kaldı. Mezar taşında ise tek kelime ile ‘Bilinmiyor’ yazıyordu.

2021 yılında Teksas’ta adli tıp laboratuvarı, gizemli kadının DNA’sını tekrar test etmeye karar verdi ve bu test sonuçlarından bir genetik haritası oluşturdu. Bu bilgiler ışığında yetkililer, ‘Granby Kız’ın yakınlarına ulaşmayı başardı.

İngiliz BBC’nin haberine göre gizemli bir yakını, yetkililere 1970’li yıllarda 28 yaşındaki teyzesinin bir anda ortadan kaybolduğunu ve bir daha kendisinden haber alınamadığını söyledi.

%100 UYUM SAĞLANDI

Polis, bu bilgilerle gizemli kadının oğullarından birine ulaşmayı başardı. Matthew Dale isimli kişi, kendisi 5 yaşındayken annesi Patricia Ann Tucker’ın 1978 yılında ortadan kaybolduğunu doğruladı. Yapılan DNA testleri sonucunda %100 uyum sağlandı ve Dale’ın gizemli kadının çocuğu olduğu kesinleşti.

Haberin Devamı

Polis ekiplerine ve yetkililere sonsuz teşekkür eden Dale, şöyle konuştu:

Öncelikle annemi teşhis etmeye çalışan ve özellikle de Granby topluluğuna teşekkür etmek istiyorum. Ondan asla vazgeçmediğiniz için teşekkür ederim. En azından 45 yıl sonra bazı cevaplarım var. İşlenecek çok şey var ama umarım kapanış şimdi başlayabilir.

Aile üyeleri ve yetkililer gizemli kadının mezar taşında artık bir isim yazacağı için mutlu olsa da katilinin bulunması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

CİNAYETİN OLAĞAN ŞÜPHELİSİ ŞOKE ETTİ

Birinci Yardımcı Kuzeybatı Bölge Savcısı Steven Gagne yaptığı açıklamada, “Granby Kız’ın kim olduğunu teşhis etmiş olmak oldukça tatmin edici ancak onun katili bulunana kadar asla durmayacağız” şeklinde konuştu.

Dale, annesinin ortadan kaybolmadan önce Gerald Coleman isimli bir adamla görüştüğünü söyledi. Yapılan araştırma sonucu ikilinin o dönemler aslında evli olduğu ortaya çıktı.

İlerleyen araştırmalar konu ile ilgili bir zaman çizelgesi oluşturulmasını sağladı.

8 Ağustos 1978: Dale, annesi ya da Coleman tarafından bir arkadaşının evine bırakılmıştı. Daha sonra ise kimse onu almak için geri dönmedi. Doğal olarak bir süre sonra Dale’i bıraktıkları aile, sosyal hizmetleri aradı ve Tucker’ın eski eşi yani Dale’in biyolojik babası onu almaya geldi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine polisin tüm dikkati Gerald Coleman’ın üzerine çevrildi. Karısının ortadan kaybolduğunu hiçbir zaman bildirmemişti ancak Coleman hiçbir zaman sorgulanamadı. Yapılan araştırma sonucu Coleman’ın 1995 yılında tecavüz ve saldırı suçlarından hapse girdiği ve 1 yıl sonra burada öldüğü belirlendi.

Gagne konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Patricia’nın katili için henüz elimizde kesin bir isim bulunmuyor ancak Coleman hala en şüpheli kişi” ifadelerini kullandı.

Şu an hala 45 yıl sonra kimliği belirlenen Patricia Tucker’ın katili ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı