Gazete Vatan Logo

Ünlü korku filminden etkilenip katil oldular! Video kaydı görüntüleri ile ortaya çıktı

ABD’de yaşayan iki genç olan Brian Draper ve Torey Adamcik, hayranı oldukları korku filminden yola çıkarak kendi filmlerini çekmeye karar verdiler. Bu film için katil bile olan iki gencin korkunç suçları, bulunan video kaydı görüntüleri ile ortaya çıktı.

Ünlü korku filminden etkilenip katil oldular! Video kaydı görüntüleri ile ortaya çıktı

ABD’nin Idaho eyaletinde yaşayan Brian Draper ve Torey Adamcik, birlikte gittikleri lisede tanıştı. İkili ortak zevkleri olan korku filmiyle birbirlerine daha da yakın hissetmişlerdi. Birlikte korku film izlemeyi seviyorlardı ve favori filmleri ‘Scream’di (Çığlık).

2006 yılının eylül ayında lise üçüncü sınıfa başlayan ikili, kendi filmlerini çekmeye karar verdiler. Filmlerinde ‘Çığlık’ filmindeki katil gibi sınıf arkadaşlarını teker teker avlayıp bunu belgeleyeceklerdi. Bu planlarla birlikte potansiyel kurbanlara dair bir ölüm listesi hazırlayan ikili, bu listenin başına Cassie Jo Stoddart’ı koydu.

“BAZI FEDAKARLIKLAR YAPMAK GEREKİYOR”

21 Eylül’de Draper ve Adamcik, kendilerini Stoddart’ın ölümünü kurgularken kaydettiler.

Draper, yazdıkları senaryoya göre şu ifadeleri kullanmıştı:

Kurbanımızı bulduk. Bu üzücü olsa da o bizim arkadaşımız. Ama ne var biliyor musun? Hepimizin bazı fedakarlıklar yapması gerekiyor. İlk kurbanımız Cassie Stoddart ve arkadaşları olacak.

Stoddart’ın o gece teyzesinde daha sonra ise amcasının evinde olacağını bilen ikili, genç kızla birlikte yanında bulunan herkesi de öldürmeyi planlıyordu. Draper, onları tek tek avlamayı teklif etse de Adamcik ona, “Neden tek tek öldürelim? Neden bir dehşet evi yaşatamıyoruz?” şeklinde devam verdi.

Draper ise bu karşılık olarak, “Tarihin sayfalarına adımız geçecek. Aynı ‘Çığlık’ gibi olacağız” dedi.

Haberin Devamı

SİNEMADA İZLEYECEĞİZ DİYEREK GİTTİLER

Cassie Jo Stoddart, o gece erkek arkadaşı Matt Beckham’ı teyzesinin evine davet etmişti. Stoddart, eve Draper ve Adamcik’i de davet etmeye karar verdi. Dörtlü o gece film izleyip eğlenmeyi planlıyordu.
Draper ve Adamcik, filmi sinemada izlemek istediklerini söyleyerek evden çıkmaya karar verdi. Ancak bundan önce ikiliden biri alt kata inerek bodrum katın kilidini açık bıraktı.

Filme gitmek yerine Draper ve Adamcik, üstlerine siyah çarşaflar çevirip suratlarını beyaza boyadı. Ellerine haftalar önce satın aldıkları bıçakları alıp açık bıraktıkları kapıdan eve girdi. İkili bodrum katta sesler çıkarıp Stoddart ve Beckham’ı aşağı çekmeye çalıştı.

BECKHAM GİDİNCE HARETEKE GEÇTİLER

İkilinin ilk baştaki planları başarısız olmuştu. Beckham ve Stoddart bodruma inmemişti ve Beckham annesini arayarak geceyi kız arkadaşı ile geçirmek istediğini söyledi. Annesi bunu kabul etmedi ancak Stoddart ile birlikte onların evine gidebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Stoddart ise bunu kabul etmedi. Evlerini ona emanet eden teyze ve amcasını yüzüstü bırakmak istemiyordu. Bunun üzerine Beckham’ın annesi onu saat 22.30 civarında almaya geldi.

Bundan kısa süre sonra Draper ve Adamcik, üst kata çıkarak Stoddart’ı bıçaklamaya başladı. Stoddart, 30 bıçak darbesiyle yere serildi. Bu darbelerin 12 tanesi ölümcüldü. Stoddart kanlar içinde yerde yatarken ikili olay yerinden kaçtı.

“AZ ÖNCE CASSİE’Yİ ÖLDÜRDÜM”

Saat 23.30’da arabalarına dönen ikili az önce işledikleri cinayete dair tepkilerini kaydettiler. Draper kameraya, “Onu boğazından bıçakladım ve onun cansız bedenini gördüm. Bir anda kayboldu. Az önce Cassie’yi öldürdüm” sözlerini söyledi.

Draper ve Adamcik, birkaç gün sonra Beckham’ın ifadeleri ile polis tarafından sorguya alındı. Genç kızı son canlı gören kişilerdendiler. Draper, Adamcik ile birlikte filme gittikleri senaryoya sadık kaldı ve polise bu ifadeyi verdi. Ancak hangi filme gittikleri sorulduğunda afallamıştı. Aynı şeyi arkadaşı Adamcik de yaşadı.

Haberin Devamı

DAYANAMAYIP İTİRAF ETTİ

Draper iradesi ilk kırılan kişi oldu. Polise bunun aslında bir şaka olduğunu, Adamcik’in genç kızı bıçaklamaya başladığında kendisinin de şok olduğunu söyledi.

Draper, yetkilileri Adamcik ile birlikte kıyafetlerini, maskelerini, silahlarını ve görüntüleri kaydettikleri kamerayı ortadan kaldırdıkları yere götürdü. İki genç, görüntülerin kayıtlı olduğu filmleri yakmaya çalışmıştı ancak polis, onları kurtarmaya başardı ve ikilinin suçlanmasında kullandı.

İki genç de 18 yaşın altında olmasına rağmen birer yetişkin gibi yargılandılar. Draper’ın yargı sürecinde kaydedilen video jüriye izletildi. Draper ifadesinde bu görüntülerin yalnızca yapmayı planladıkları bir korku filmi için çekildiğini söyledi.

Draper ve Adamcik, cinayet suçundan yargılandı ve ikisi de ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. ‘Çığlık Katilleri’ ölüm listelerinde daha fazla ilerleyemeden yakalanmış olsalar da Stoddart için artık çok geçti.

Haberin Devamı