Gazete Vatan Logo

Ödül töreninde İskoçya'ya çağrı!

Brit Ödülleri töreninde en iyi İngiliz erkek sanatçı ödülünü alan David Bowie, tören için yazdığı mektupta...

Ödül töreninde İskoçya'ya çağrı!

İngiltere'de düzenlenen Brit Ödülleri töreninde efsanevi müzisyen David Bowie, en iyi İngiliz erkek sanatçı ödülünü kazandı.

BBC'nin haberine göre 67 yaşındaki sanatçı Brit ödülleri tarihine, ödülü alan en yaşlı sanatçı olarak geçti. "The Next Day" albümünü 10 yıllık bir aranın ardından çıkaran Bowie, son Brit ödülünü 18 yıl önce almıştı.

Törene katılmayan sanatçının ödülünü, Bowie'nin adına model Kate Moss kabul etti. Model Moss, sanatçı tarafından önceden hazırlanan ödül mektubunu da törende okudu.



"İSKOÇYA BİZİMLE KAL"

Bowie mektubunda ödülü hakkındaki duygularını "günü bitirmek için muhteşem bir yol" olarak tanımlarken, İskoçya'da Eylül ayında yapılacak referandumda, İskoç seçmenlerden bağımsızlık fikrini reddetmelerini istedi.

Bowie mektubunda, "En iyi erkek Brit ödülüne sahip olduğum için mutluluk duyuyorum- ama öyleyim, değil mi Kate? Evet. Bu ödülün günü bitirmek için en iyi yol olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkür ederim ve İskoçya, bizimle kal" diye belirtti.

Ödül töreninde en iyi grup ve albüm ödülünü Arctic Monkeys, en iyi İngiliz kadın şarkıcı ödülünü Ellie Goulding alırken, One Direction grubu da en iyi İngiliz müzik klibi ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı