Gazete Vatan Logo

Netanyahu’nun oğluna hediye sorgusu

İş adamlarından pahalı hediyeler aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun oğlu Yair de Avustralyalı milyarder James Packer’ın kendisine verdiği lüks hediyelerle ilgili sorgulandı

Netanyahu’nun oğluna hediye sorgusu

İsrail’de Başbakan Benjamin Netanyahu’ya, iş adamlarından aldığı pahalı hediyelerle ilgili açılan soruşturma kapsamında Başbakan’ın oğlu Yair de polise ifade verdi. Yerel basın, polisin yolsuzlukla mücadele birimi ‘Lahav 433’e bağlı memurların önceki gün Yair’i, ‘iş adamlarından fayda sağladığı’ iddiasıyla 4 saat sorguladığını duyurdu.

Aynı birim daha önce Netanyahu’yu iki, eşi Sara’yı ise bir kez bahsi geçen iddialarla ilgili sorgulamıştı. Polisin 25 yaşındaki Yair’e, özellikle Avustralyalı iş adamı James Packer’dan aldığı hediyelerle ilgili sorular sorduğu belirtildi. İsrail basını geçtiğimiz aylarda Yair’in Tel Aviv ve ABD’de kaldığı otellerin ücretlerini Packer’ın ödediği iddiasını gündeme getirmişti. ‘Kumarhaneler kralı’ lakaplı Packer’ın, Yair’in uçak biletlerini de aldığı, ayrıca zaman zaman özel jetiyle seyahat etmesine izin verdiği öne sürülmüştü.

Yair’in ifadesinde, babasıyla olan iyi ilişkilerinin dışında Packer’ın kendisinin de ‘yakın arkadaşı’ olduğunu öne sürdüğü söyleniyor.

Haberin Devamı

‘Sonuç çıkmaz’

Hakkındaki yolsuzluk iddialarını reddeden Netanyahu, soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Yıllardır bana ve aileme karşı yürütülen eziyet neticesinde hiçbir şey çıkmadı. Hiçbir şey de çıkmayacak, çünkü hiçbir şey yok” ifadelerini kullanmıştı. Netanyahu’nun, yolsuzluk yaptığının kesinleşmesi durumunda görevinden istifa etmek zorunda kalabileceği belirtiliyor.

‘İsrail’in Prens Harry’si’

İsrail basını, lükse düşkünlüğü ve hızlı yaşam tarzıyla tanınan Yair Netanyahu’yu, İngiliz tahtının varislerinden Prens Harry’ye benzetiyor.

Mossad şefine konser bileti

Netanyahu hakkında yürütülen soruşturma, İsrail gizli servisi Mossad’ın şefi Yossi Cohen’e de sıçradı. Savcılık, Cohen’in Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı olduğu dönemde, Netanyahu soruşturmasındaki kilit isimlerden iş adamı James Packer’dan, o dönemki nişanlısı şarkıcı Mariah Carey’nin konserine ücretsiz bilet aldığı iddiasının araştırılmasına karar verdi. İddiaya göre Packer, Carey’nin 2015’teki İsrail konseri için Cohen’e 7 bilet hediye etti. Packer ve soruşturmada adı geçen Hollywood yapımcısı Arnon Milchan’ın Cohen’i, özel sektöre geçmeye ikna etmeye çalıştığı da öne sürülüyor. İddiaya göre Milchan, sahibi olduğu güvenlik firması Blue Sky’ın yürüttüğü siber güvenlik projesinin başına Cohen’i getirmeye çalıştı, ancak Cohen Mossad’ın başına getirilince teklifi reddetti.

Haberin Devamı