Gazete Vatan Logo

Mucize ve dram

İtalya’da geçtiğimiz hafta bir otele çığ düşmesinin ardından başlatılan arama çalışmaları kapsamında olaydan 5 gün sonra 3 köpek yavrusuna ulaşılırken, bölgede bir arama kurtarma helikopteri düştü.

Mucize ve dram

Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen 3 yavrunun sağ çıkarılması, arama- kurtarma ekipleri için de moral oldu. Arama kurtarma ekibinin başındaki Sonia Marini, yavruların kurtarıldıkları anda çok kısık bir sesle havladığını belirterek, “O anı görmeniz gerekirdi. Minik minik havlıyorlardı. O kadar mutluydular ki bunu anlayabiliyordunuz” diye konuştu. Çığ felaketinin yaşandığı bölgeye yakın bir dağlık arazide ise bir yardım helikopteri düştü. 6 kişinin bulunduğu arama kurtarma helikopteri, bir kayak merkezine yakın bölgeye düştü. Yetkililer kazadan sağ kurtulan kimsenin olmadığını açıkladı. Helikopter yaralı bir kayakçıyı Campo Felice kayak tesisine getirirken düştü. Deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte yere çakılan helikopterin yoğun sis nedeniyle düştüğü tahmin ediliyor.

Çığda 17 kişi kayıp

İtalya’da geçtiğimiz hafta ülkenin Abruzzo eyaletine bağlı Pescara kentinde bir otel çığ düşmüş, çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti. Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları zor koşullara rağmen devam ediyor. Yetkililer, enkaz altında dün bir cansız bedene daha ulaşılmasıyla ölü sayısının 22’ye yükseldiğini kaydederek halen kayıp olan vatandaşların bulunduğunu belirtti. Cuma, cumartesi ve pazar günü yapılan çalışmalarda olayın üzerinden uzun süre geçmesine karşın enkazdan 11 kişi sağ olarak çıkarılmıştı. İtalyan yetkililer kayıp 17 kişinin olduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı