Gazete Vatan Logo

Malala’yı vuran Taliban üyesi Linkedin’de hesap açınca...

Malala’yı vuran Taliban üyesi Linkedin’de hesap açınca...

Malala Yousafzai'ye düzenlenen suikastte rol aldığı düşünülenTaliban üyesi Ehsanullah Ehsan'nin Linkedin'de hesap açması tepki çekti. Site yönetimi söz konusu profili kapattı.

Taliban’ın Pakistan’daki kolunun üyesi olan Ehsanullah Ehsan sosyal medya sitesi Linkedin’de profil açarak burada Cihad ve gazetecilik alanında deneyim sahibi olduğu bilgisini paylaştı.

Ehsan’ın online iş arama sitesi olan Linkedin’de profil açtığının ortaya çıkmasının ardından site yönetimi, söz konusu hesabı kapattı. Yapılan açıklamada Ehsan’a ait olduğu iddia edilen profilin sahte olabileceğini belirtildi.

Linkedin’de kendini Taliban’ın sözcüsü olarak lanse eden Ehsan’ın dahil olduğu grup, Malala Yousafzai’ye suikast düzenlemek ile suçlanıyor. 2012’de düzenlenen saldırının ardından Ehsan’ın başına 650 bin sterlin ödül konuldu.

Pakistan’daki kız çocuklarının okula gitmeleri için çalışmalar yapan Malala Yousafzai, Taliban’ın silahlı saldırısına uğramış, saldırıdan kurtulan ve İngiltere’ye yerleşen Yousafzai, bu yıl Nobel’e layık görülmüştü. (NTV)

Haberin Devamı