Gazete Vatan Logo

Mafya karşıtı savcı ve eşine balayında korkunç infaz!

Dünya Kolombiya'da gerçekleşen korkunç infazı konuşuyor. Evlendikten sonra Kolombiya'ya balayına giden Paraguaylı savcı Pecci ve gazeteci eşi Aguilera, cennet ada Baru'dan paylaştıkları son fotoğrafta bebek beklediklerini yazdı. Saatler sonra plajda güneşlenirken sahile doğru bir jet ski yaklaştı, iki el silah sesi tüm Güney Amerika'da şok etkisi yarattı.

Mafya karşıtı savcı ve eşine balayında korkunç infaz!

Bir dönemin en büyük futbol yıldızı Ronaldinho ve ağabeyinin bindiği uçak, Paraguay'ın başkenti Asuncion'a indiğinde her şey yolunda görünüyordu. Sıra pasaport kontrolüne geldiğinde Ronaldinho ve ağabeyinin belgelerinin sahte olduğu ortaya çıktı.

 

Brezilyalı kardeşler sahte pasaport taşımaktan gözaltına alındı, mahkemeye çıkarıldı. 2004 ve 2005 yıllarında dünyanın en iyi futbolcusu seçilen Ronaldinho ile kardeşi Paraguay'da alıkonuldu.

Bir ay cezaevinde, dört ay da lüks bir evde geçen hapis günleri sona erdiğinde takvimler Ağustos 2020'yi gösteriyordu.

Ronaldinho, savcıyla yaptığı pazarlık sonucunda 200 bin dolar para cezası ödemeyi kabul etti ve ağabeyiyle birlikte Brezilya'ya dönebildi.

Ronaldinho ile söz konusu pazarlığı yapan isim, ülkesinde fazlasıyla tanınan savcı Marcelo Pecci'ydi. Savcı Pecci, özellikle yolsuzluk dosyaları ve mafya davalarıyla adını duyurmuştu. Baktığı davalar arasında ayrıca uyuşturucu kartelleri, para aklama ve terör finansmanı da vardı.


CENNET ADADA BALAYI
Savcı Marcelo Pecci, sevgilisi Claudia Aguilera ile 30 Nisan tarihinde Asuncion'daki bir kilisede evlendi. Televizyoncu Aguilera'nın kanalı Unicanal, düğünü izleyicilerine haber bülteninde aktardı.

Haberin Devamı

Kilisedeki düğün töreni ve kutlamalarda çekilen 3 dakika 52 saniyelik video, 5 Mayıs tarihinde gazeteci Claudia Aguilera'nın Instagram hesabında paylaşıldı.

 



Bir gün sonrasında ise Claudia Aguilera bu kez eşiyle birlikte sokaklarda ve sahilde çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Çift, balayı için bir başka Güney Amerika ülkesi Kolombiya'yı seçmişti.

Kolombiya'nın kuzeyindeki Cartagena'ya uçan Pecci ve Aguilera, şehri gezdikten sonra turistik ada Baru'ya geçti. Cennet gibi Baru Adası'nda tatillerine başlayan çift, bu kez okyanus kıyısında güneşlenirken fotoğraflar paylaştı.


 

SAATLER ÖNCE HAMİLE OLDUĞUNU YAZDI
Pazartesi günü birlikte kameraya gülümseyen çiftin arkasında batan güneş vardı ve gazeteci Claudia Aguilera, fotoğrafın altına "Baru'da son gün batımı ama birlikte daha milyonlarcası olacak" yazmıştı.

Birkaç saat sonraki paylaşımda ise plajda birbirine sarılan çift ve bebek patikleri vardı. Aguilera, fotoğrafı "En büyük düğün hediyesi. Hayat seni aşkın en büyük tanıklığıyla çepeçevre sarar" cümlesiyle sundu.

Haberin Devamı

Bebek beklediklerini ilan eden çift, tatillerine kaldığı yerden devam ediyordu ve konakladıkları Decameron Barú otelinin plajında güneşlenmeye başladı.

TEK BİR SÖZ ETMEDEN ATEŞ AÇTILAR
Hiçbir şeyden habersiz cennet adadaki plajda güneşlenen Marcelo Pecci ve gazeteci eşi Claudia Aguilera, dakikalar sonra kendilerine doğru bir jet skinin yaklaştığını gördü.

İki adamı taşıyan jet ski otelin özel plajına yanaştı, aralarından biri sakin bir şekilde kuma ayak bastı. Hiçbir söz söylemeden savcı Marcelo'ya iki el ateş etti.

Kolombiya'nın El Tiempo gazetesine konuşan Claudia Aguilera, kurşanlardan birinin eşinin yüzüne isabet ettiğini, diğerinin ise sırtına saplandığı bilgisini verdi.

Kumların üstüne düşen savcı Pecci, olay yerinde hayatını kaybetti. Baru'daki bir plajda ateşlenen silahtan çıkan kurşunlar, tüm Güney Amerika'da şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı


ABD'LİLER DE OLAY YERİNDE
Paraguy lideri Mario Abdo Benitez, saldırıyı 'alçak bir cinayet' olarak tanımladı, Twitter mesajında Pecci'nin öldürülmesinin tüm Paraguaylıları üzdüğünü yazdı.

Pecci ile mesai arkadaşı olan savcı Augusto Salas ise, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada cinayetin karakteristik bir mafya saldırısına benzediğini söyledi.

Cinayeti araştırmak için Kolombiya polis şefi General Jorge Luis Vargas ile Paraguaylı ekipler Baru Adası'na uçtu. General Vargas, ABD'li yetkililerin de soruşturmaya katılacağı bilgisini verdi.

Savcı Pecci'yi öldüren saldırganlar, geldikleri gibi jet skiye binerek olay yerinden kaçtı ve henüz yakalanmış değiller. Hamile olduğunu açıkladıktan birkaç saat sonra eşini kaybeden Claudia Aguilera, herhangi bir tehdit almadıklarını belirtti.


LÜKS ARAÇLAR, UÇAKLAR VE EVLERE EL KOYMUŞTU
45 yaşındaki Pecci, ekibiyle birlikte Şubat ayında Paraguay tarihinin en büyük uyuşturucu soruşturmasına imza atmıştı. Operasyonda lüks araçlar, uçaklar ve evlere el konulmuştu.

Haberin Devamı

Paraguaylı yetkililer, hazırlığı 27 ay süren ülke tarihinin en büyük kara para aklama operasyonuna ABD'li ajanların da yardım ettiği bilgisini vermişti. Belçika ve Hollanda'da kokain yüklü üç geminin yakalanmasının ardından söz konusu operasyon için düğmeye basılmıştı.

KARTELLERİN TRANSİT ÜLKESİ: PARAGUAY
Güney Amerika'nın okyanusa kıyısı olmayan iki ülkesinden biri olan Paraguay, uyuşturucu ticaretinde en önemli transit ülkelerden biri. Brezilya'daki uyuşturucu kartelleri son yıllarda, ürettikleri uyuşturucuyu komşu Paraguay'a kaçırarak oradan Avrupa'ya gönderiyor. Son yıllarda Almanya, Belçika ve Hollanda'ya Paraguay'dan gönderilen onlarca ton uyuşturucu yakalandı.