Gazete Vatan Logo

Kuzey Koreliler acı haberi yeni öğrendi!

İngiltere’nin ünlü bulvar gazetesi The Sun’ın iki muhabiri işadamı rolü yaparak dünyanın dışa en kapalı ülkesi olan Kuzey Kore’ye girdi. Ülkede bir hafta kalan Alex Peake ve Simon Jones’un izlenimleri şöyle:

- Çin sınırından geçerken uzakta çok katlı lüks binalar gördük. Ülkeye girdiğimizde bu binalara yaklaştık. Hepsi yıkıntıydı, pencereleri yoktu. Başka bir gezegene gelmiş gibiydik.

- Başkent Pyongyang’a kadar 6 saat trenle gittik. Yol boyunca sadece çeltik tarlalarında dizlerine kadar suyun içinde çalışan insanlar gördük. El salladık ama hiçbiri karşılık vermedi.

- Ülkede büyük şehirlerden sadece birkaç kişinin yaşadığı küçük köylere kadar her yerleşim yerinde ülkenin kurucusu ve eski lideri Kim İl Sung ile oğlu Kim Jong İl’in dev mozaikleri var.

- Pyongyang’da iki otel var. Yabancı konukları genellikle Yanggakdo adlı otele yönlendiriyorlar. Çünkü burası kentin ortasındaki nehrin üzerindeki bir adaya kurulmuş. Adaya giden köprüde ise sürekli polis bulunuyor. Yani kimsenin kafasına göre gezmesi mümkün değil.

- Ülkenin birası ilginç bir şekilde güzel. Başkentte iki tane hamburger ve pizza restoranı da var. Ama etler ne eti kim bilir?

- ABD’den nefret ediyorlar. Herkes The Beatles’ı bilse de John Lennon’ın adını duymamışlar. Michael Jackson ise herkesin bildiği tek dünya yıldızı. Ancak onun öldüğünü öğrenmeleri büyük şok oldu.

‘Bu fotoğrafla suç işledik’

- Kim İl Sung ile Kim Jong İl’in heykellerinin fotoğrafını çekerken tüm heykeli görüntülemek zorundasınız. Heykelin bir kısmını karenin dışında bırakırsanız bu büyük bir suç olarak kabul ediliyor. Ayrıca ülkenin büyük kısmı açlık çekse de başkent metrosunda dev kristal avizeler var.

Haberin Devamı