Gazete Vatan Logo

Kate Middleton herkesin merak ettiği sırrını gazetecinin kulağına fısıldadı

İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme törenine sayılı günler kaldı. 'Taçlı yaşamlara' ilginiz olsun olmasın, mutlaka bir şekilde ilginizi çekecek bir gün çünkü. Dünyanın en uzun süre tahta çıkmayı bekleyen veliaht prenslerinden biri olan Charles, o gün seçkin konuklarının karşısında, kameralar aracılığıyla da milyonlarca kişinin bakışları altında resmen tacını giyecek.

Kate Middleton herkesin merak ettiği sırrını gazetecinin kulağına fısıldadı

Tüm dünya 6 Mayıs'ta gerçekleşecek töreni merakla bekliyor. Bu, İngiltere'de 70 yıl sonra yani Kraliçe 2. Elizabeth'in tahta çıktığı günden bu yana yapılan ilk tören olacak. Önemi de buradan kaynaklanıyor zaten.

BÜYÜK İHTİMALLE TAM KADRO ORADA OLACAKLAR
Taç giyme töreniyle ilgili olarak en çok merak edilen ayrıntı bir süre önce netliğe kavuştu. Aileden ayrılan, ondan sonra da ardı ardına eleştiri bombaları patlatan Prens Harry ile Meghan Markle, törende çift olarak yer almayacak. Sadece Harry, karısını ve çocuklarını ABD'de bırakıp babasının bu en önemli gününde sıradan bir izleyici olarak yer alacak.

Onun dışında artık Galler Prensi ve Galler Prensesi unvanlarını taşıyan ağabeyi William ile eşi Catherine tam kadro orada olacaklar. Büyük oğulları George'un törende tarihi bir görevi var. Charlotte'un da törene katılacağı kesin. En küçük kardeş Louis için son karar henüz açıklanmadı. Ama afacan Louis'nin Paskalya törenindeki uslu tavırları göz önüne alınınca onun da ailesiyle birlikte olacağı fikri ağır basıyor. Yani bu olasılık yüksek.

Haberin Devamı

KRALİÇE'Yİ BİLE GÖLGEDE BIRAKAN TEK KİŞİ
Taç giyme töreniyle ilgili olarak en çok merak edilen konu ise henüz netleşmedi. O da kimin ne giyeceği, özellikle ailenin kadın üyelerinin. Ama en çok da Diana'nın ölümünden sonra ilk kez bu unvanı açık açık taşıyan ve kullanan Galler Prensesi Catherine'in ne giyeceği, hangi tacı takacağı merak konusu. Nasıl olmasın ki! İngiliz kraliyet ailesinin Kraliçe Camilla'yı bile gölgede bırakan tek üyesi Kate Middleton çünkü.

Herkes Kate'in 6 Mayıs'ta ne giyeceğini merak ederken bu konuda küçük bir ipucu geldi bile. İddiya göre Kate Middleton o törende mavi renk giyecek. Bunu ileri süren kişi ise This Morning (Bu Sabah) adlı programın sunucusu Alison Hammond. Onun ileri sürdüğüne göre Kate törende mavi tonlarında giyinecek. Gelin Hammond'ın sözlerine bir kulak verelim.

HAMMOND SORDU, KATE İPUCU VERDİ
Elbette Alison Hammond, bu iddiasını Kate ile önceki gün gerçekleştirdiği kısa bir konuşmaya dayanarak ortaya attı. Kate ile William geçtiğimiz günlerde Birmingham'a bir ziyarette bulundu. İşte o sırada Hammond, Galler Prensesi ile kısa bir konuşma yaptı. Anlattığına göre de taç giyme töreninde ne giyeceğini, mavi rengi tercih edip etmeyeceğini sordu. Bunun üzerine Kate de ona kıyafetinde mavi olacağına dair bir ipucu verdi.

Haberin Devamı

Alison Hammond'ın bu sözleri aslında Kate ile ilgili bir gerçek konusunda da hafızaları tazeledi. Kate'in İngiliz kraliyet ailesine katıldığı 2011 yılından bu yana çok tercih ettiği renklerden biri mavi. Katıldığı birçok etkinlikte mavi tonlarında giyindi Kate.

Kaldı ki mavi, aynı zamanda İngiliz kraliyet ailesinin de rengi. Bu ailenin üyeleri, uzun tarihleri boyunca bu renkle özdeşleşti. Mavi renk tercihinin en önemli nedenlerinden biri güç ve güven mesajı vermesi.

Sadece Hammond'a göre değil birçok uzmana göre İngiliz kraliyet ailesinin üyelerinin taç giyme töreninde de halka, geleceğin güvende olduğu mesajını vermek için mavi rengi tercih etmesi şaşılacak bir durum değil. Böyle düşünenlerden biri de moda danışmanı Samanta Harman.

Haberin Devamı

GÜVEN VEREN RENK
Harman " Renklerin psikolojisinde mavinin 'güvenilirlik' simgesi olduğunu söyledi. Sonra da Kraliçe 2. Elizabeth'in sağlık sebepleriyle usul usul geri plana çekildiği sıralarda onu temsil eden Kate ile Camilla'nın sık sık mavi renkte giyindiğini sözlerine ekledi.

Harman bu konudaki sözlerini şöyle sürdürdü: "Onların bu rengi seçmesi tesadüf değil. Çünkü mavi renk güvenirlik ve istikrar anlamına gelir. Böylece aile üyeleri bu renk aracılığıyla halka geleceğin güvence altında olduğu mesajını da vermiş olacak. "

TAÇSIZ SÜRPRİZ OLABİLİR
Bu arada aile üyelerinin törende taç giyip giymeyecekleri konusu da netlik kazanmadı. Normalde ailenin önde gelen kadın üyelerinin konumlarına göre taç takmaları gerekiyor. Ama bir iddiaya göre Charles, monarşinin daha modern görünmesi için bu konuda bir değişikliğe gitti. Yani Kate başta olmak üzere aile üyeleri taçsız olarak da törene katılabilir.

Ama elbette geleneklerin uygulanıp taç kullanılması da mümkün. Bu noktada en çok merak edilen ayrıntı ise Kate'inhangi tacı takacağı. Ki geçmişe baktığımızda bu konuda iki olasılık var.

Haberin Devamı

SEÇENEKLERDEN BİRİ BU ÜNLÜ TAÇ
Bunlardan ilki Kate'in etkinliklerde sık kullandığı bu ünlü taç. Yani bir zamanlar Diana'nın başını süsleyen taç. 1982 yılında Kraliçe 2. Elizabeth'in, o dönemde Prens Charles ile evli olan Prenses Diana'ya hediye olarak verdiği Cambridge Lover's Knot tacı. 'Aşığın düğümü" diye de adlandırabileceğimiz bu tacın çok eskilere uzanan bir geçmişi var.

Ama modern zamanlarda onu şöhretin doruklarına çıkaran kişi Prenses Diana oldu. Charles ile evli olduğu dönemde bu tacı sık sık kullanan Diana sayesinde Cambridge Lover's Knot, "bütün zamanların en ünlü tacı" unvanını ele geçirdi. Üstelik ailenin koleksiyonunda ondan çok daha gösterişli ve değerli taçlar olduğu halde.

Fakat Diana ile Charles'ın boşanmasından sonra bu ünlü tacın "boynu büküldü." Diana, artık resmen ailenin gelini olmadığı için kendisine hediye edilen tacı Kraliçe'ye geri gönderdi. Bir zamanlar 'gönüllerin prensesi'nin başını süsleyen taç, yıllarca gün yüzü görmeden kapalı kapılar ardında kaldı. Ta ki Diana'nın hiç tanışamadığı gelini, Prens William'ın eşi o dönemdeki unvanıyla Cambridge Düşesi Catherine'in başında görülünceye kadar.

YILLAR SONRA İLK KEZ O TAKTI
Cambridge Love's Knot tacı, Diana'nın 1997'deki ölümünden sonra 2015 yılına kadar, yani 18 yıl boyunca İngiliz kraliyet ailesinden hiç kimse tarafından toplum içinde kullanılmadı. 2015 yılında ise Kate Middleton, Buckingham Sarayı'ndaki bir resepsiyona giderken geçmişte Diana ile özdeşleşen bu tacı taktı. Hatta bu taç, yeni Galler Prensesi'nin en çok kullandığı taç haline geldi.

Kate Middleton, 2015 yılından sonra da aynı taçla bazı etkinliklere katıldı. 2017 yılında İspanya Kralı Felipe ile Kraliçe Letizia'nın konuk olduğu resmi yemekte aynı tacı kullandı. Ardından yine aynı yıl Hollanda Kralı Willem Alexander ve Kraliçe Maxima'nın onuruna verilen başka bir resmi yemeğe de Cambridge Lover's Knot tacıyla katıldı. Aynı taç, 2019 yılında, dönemin ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania'nın onur konuğu olduğu yemekte yine Kate'in başını süsledi.

BİR ZAMANLAR KAYIPTI: 11 yıldır Prens William ile evli olan Kate Middleton'ın kullandığı bir başka taç daha var: Lotus Çiçeği ya da diğer adıyla Papirüs Tacı'. Kate, Galler Prensesi olduktan sonra katıldığı ikinci etkinliğinde bu ünlü tacı kullandı.

DAHA SONRA HİÇ KULLANMADI: Kate Middleton, aileye gelin gittiği 2011 yılında bu tacı taktı. Yani Prenses'in kullandığı ilk taç duvağını süsleyen Halo Tacı oldu. Fakat Kate, bu tacı daha sonra hiç kullanmadı.