Dünyanın gözü Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninde! Tarihi gün ilklere sahne olacak...
Dünyanın gözü Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninde! Tarihi gün ilklere sahne olacak... Dünyanın gözü İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme töreninde olacak. Birleşik Krallık’ta monarşi kimi zaman sembolik görevleriyle ön plana çıksa da Anglikan Kilisesi ile olan bağı sebebiyle manevi kimliği önem arz ediyor. Kraliçe II. Elizabeth’ten sonra ikinci kez televizyonlarda canlı yayınla gerçekleşecek olan 6 Mayıs’taki taç giyme töreni ilklere sahne olacak. Aslen bir Hristiyanlık ayini olan taç giyme töreninde modern İngiliz toplumunun çeşitli unsurları ilk kez temsil edilecek.
1.05.2023 Dünya
Kate Middleton herkesin merak ettiği sırrını gazetecinin kulağına fısıldadı
Kate Middleton herkesin merak ettiği sırrını gazetecinin kulağına fısıldadı İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme törenine sayılı günler kaldı. 'Taçlı yaşamlara' ilginiz olsun olmasın, mutlaka bir şekilde ilginizi çekecek bir gün çünkü. Dünyanın en uzun süre tahta çıkmayı bekleyen veliaht prenslerinden biri olan Charles, o gün seçkin konuklarının karşısında, kameralar aracılığıyla da milyonlarca kişinin bakışları altında resmen tacını giyecek.
26.04.2023 Dünya
Kral 3'üncü Charles'a kötü haber! 'Milyonlarca insanın suratına atılmış bir tokat gibi'
Kral 3'üncü Charles'a kötü haber! 'Milyonlarca insanın suratına atılmış bir tokat gibi' İngiltere'de grev dalgalarının peş peşe geldiği bir dönemde Kraliçe 2'nci Elizabeth'in ölümünün ardından tahtın yeni sahibi olan Kral 3'üncü Charles için düzenlenecek olan taç giyme töreninin detayları belli oldu. Kraliyet karşıtları ise 73 yaşındaki Charles’ın töreninde protesto gösterisi düzenleyeceklerini duyurarak, "ülkede yüksek enflasyonla mücadele eden milyonların yüzüne atılan bir tokat" eleştirisini yaptı.
23.01.2023 Dünya