Gazete Vatan Logo

Katar vatandaşlarını uyardı: Hakaret etmeyin!

Katar yönetiminin vatandaşlarına, kendisiyle diplomatik ilişkileri keserek ambargo uygulayan ülkelere hakaretten kaçınma çağrısı yaptığı bildirildi.

Katar vatandaşlarını uyardı: Hakaret etmeyin!

Katar Başbakanlık İletişim Dairesinden yapılan açıklamada, Doha yönetiminin kendisiyle diplomatik ilişkileri keserek ambargo uygulayan ülkelere karşı hakaret edilmemesi için vatandaşlarını uyardığı ifade edildi.

Sosyal medyada Katar aleyhine paylaşım yapanlara cevap verilmemesi ve tartışmaya girilmemesinin istendiği belirtilen açıklamada, "İslam dininin temel esasları ve insanlık değerleri ile Katar gelenekleri doğrultusunda Katar'da refah içinde yaşayanlardan özellikle sosyal medya ve basın yayın organlarında Katar aleyhine yapılan propagandalara cevap verilmemesi, bu gibi paylaşımlar karşısında sorumlu davranıp diğer ülke vatandaşları ve liderlerine karşı hakaret içeren paylaşımlar yapılmaması isteniyor." ifadesine yer verildi.

Katar vatandaşları ve ülkede ikamet eden yabancıların görüşlerini dile getirme özgürlüğü bulunduğuna değinilen açıklamada, İslam dininin kurallarına göre de yapılması gerekenin hak ve doğru olanı güzel bir şekilde anlatmak olduğu vurgulandı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından yayınlanan ortak bildiride Katar tarafından desteklenen 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddia edilerek "terör listesine" alındığı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Bildiride ayrıca Doha yönetiminin, "terör ve aşırılık ile mücadele, terörün finans kaynaklarının kurutulması, aşırı ideolojiler ile mücadele edilerek toplumun bunlardan arındırılması için yürütülen çalışmalarda" üzerine düşeni yapmadığı idda edilmişti.

Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE, Mısır ve Yemen, "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini geçen pazartesi günü duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti ile Moritanya da katılmıştı.

Haberin Devamı