Gazete Vatan Logo

Kadınları otel odasında öldürdü! Evli ve 3 çocuk babası seri katilden kan donduran itiraf

ABD'de seri katil, kadınları otele götürerek odada öldürüyordu. Kurbanlarına uyguladığı işkenceler ve kestiği uzuvlar sebebiyle 'Gövde Katili' ismini almıştı. 13 yıl boyunca dehşet saçan evli ve 3 çocuk babası seri katilin 100'e yakın kadını katlettiği düşünülüyor. Yıllar sonra yaptığı itiraflar ile korkunç detaylar ortaya çıktı.

Kadınları otel odasında öldürdü! Evli ve 3 çocuk babası seri katilden kan donduran itiraf

2 Aralık 1979 tarihinde ABD'nin New York eyaletinde bulunan bir otelde yangın meydana geldi. Yangına müdahaleye gelen itfaiye ekipleri, bir odanın içerisinde 2 adet yanmış beden buldu. İşte her şey böyle başlamıştı. Bir itfaiyeci, yerde yatanlardan birini alarak onun hayatını kurtarmak için uzağa taşıdı.

SUNİ TENEFFÜS YAPMAK İÇİN EĞİLDİ AMA...

İtfaiye eri, suni teneffüs yapmak için eğildiğinde taşıdığı bedenin üzerinde bir kafa olmadığını fark etti. Binadaki yangın söndürüldüğünde ise itfaiye ekipleri, kanlı suç mahalli ile karşı karşıya kaldı.
Odada bulunan kadınların elleri ve ayakları kesilmişti. Bunun ardından ise katil, ikisinin de üzerine benzin dökerek onları ateşe verdi.

Bulunan cesetlerden biri 22 yaşındaki Deedeh Goodarzi'ye, diğeri ise 16 yaşındaki Jane Doe'ya aitti.
Suç mahalli karşısında dehşete kapılan polis, elindeki ipuçlarının peşine düşmeye başladı. Katil, otele girişte sahte bir isim ve adres kullanmıştı: Carl Wilson-New Jersey.

Otel çalışanları ile fazla iletişim kurmamıştı. İfadelere göre katil, 30'lu yaşlarında, 180 boyunda ve 80 kilo civarındaydı.

'GÖVDE KATİLİ' HIZINI ARTIRDI

Olayın üzerinden birkaç ay geçtikten sonra New Jersey'de bulunan bir otelde 19 yaşındaki Valerie Ann Street'in cansız bedeni, odada bulunan yatağın altına sıkıştırılmış olarak bulundu. Street'in cansız bedeninde darp ve ısırılma izleri vardı. Genç kız, boğularak öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Bundan kısa bir sonra ise 25 yaşındaki Jean Reyner'in cesedi başka bir otelde bulundu. Katil, Reyner'in boğazını ve göğüslerini kesmiş, vücudunda ısırık izleri bırakmıştı.

Kurbanlarına uyguladığı işkenceler ve kestiği uzuvlar sebebiyle 'Gövde Katili' ismini alan seri katil, hızını iyice artırmıştı. Mayıs ayının sonunda katil, bir sonraki kurbanı seçtiği Leslie Ann O'Dell'i, Street'i öldürdüğü otele götürdü.

Burada katilin elinden kurtulmayı başaran O'Dell'in yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 33 yaşındaki Richard Cottingham'ı yakaladı. Peki kimdi bu Richard Cottingham?

EVLİ VE 3 ÇOCUKLU SERİ KATİL

Çocukluk ve ergenlik yıllarını New Jersey eyaletinde geçiren Richard, evli ve 3 çocuk babasıydı. Yakalandığı sıralarda ailesi ile birlikte New Jersey'de yaşıyordu ancak iş sebebiyle sık sık New York'a seyahat ediyordu.

Richard'ın çifte bir hayat yaşadığına dair birçok kanıt bulunuyordu. Gece geç saatlere kadar çalıştığı için New York'ta kendisine bir daire tutmuştu. Ayrıca Richard, evlerinin bodrum katında çok fazla vakit geçiriyordu. Karısı Janet ilerleyen zamanlarda burada kadın kıyafetleri, ayakkabıları ve mücevherleri bulduğunu söyledi. Richard'ın kendisini çok kez aldattığını belirten Janet, 1979 yılında boşanma davası açtı ancak bir yıl sonra bu kararından vazgeçti.

Haberin Devamı

"DİĞER KIZLAR BUNU KABUL ETTİ"

Richard'ın elinden sağ kurtulan O'Dell yaşadığı dehşeti böyle anlattı:

Bana çenemi kapamamı söyledi. Benim kötü biri olduğumu ve cezalandırılmam gerektiğini söyledi. Defalarca diğer kızların bunu kabul ettiğini ve benim de kabul etmem gerektiğini belirtti.

Devam eden duruşmalarda Richard'ın beşinci bir kurbanı olduğu ortaya çıktı. 28 yaşındaki Maryanne Carr'ın cansız bedeni, Richard'ın yakalandığı otelde bulunmuştu.

"BU TANRISAL BİR ŞEY"

Richard işlediği cinayetleri, psikolojik bir oyun olarak gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Psikolojik olarak tüm kadınlara her istediğimi yaptırabiliyordum. Birinin kaderi üzerinde tam kontrole sahip olmak... Bu neredeyse tanrısal bir şey.

Richard, 5 cinayetten suçlu bulundu ve 300 yıl hapis cezası alarak cezaevine gönderildi.

100'E YAKIN CİNAYET İTİRAFI

Günümüzde 76 yaşında olan Richard, suçlu bulunduğu 5 cinayet dışında başka kişileri de öldürdüğünü itiraf etti.

Richard'ın itiraf ettiği cinayetler şu şekilde:

1967'de 29 yaşındaki Nancy Vogel
1968'de 13 yaşındaki Jacki Harp
1969'da 18 yaşındaki Irene Blase ve 15 yaşındaki Denise Falasca
1947'de 17 yaşındaki Mary Ann Pryor ve 16 yaşındaki Lorraine

KellyRichard'ın itiraf ettiği toplamda 11 cinayet bulunsa da yetkililer çok daha fazla sayıda cinayet olabileceğini düşünüyor.

Richard ise kendisinin 100 kadar kurbanı öldürmüş olabileceğini ifade etti.