Gazete Vatan Logo

17 yaşındaki genç bir kızın korkunç sonu! Halıdaki kan gizemi çözdü detaylar kan dondurdu...

ABD'de işlenen cinayetin ayrıntıları duyanların kanını dondurdu. 17 yaşındaki lise öğrencisi genç kız büyük bir gizem içerisinde ortadan kayboldu. Genç kızın başına gelenler videoya kaydedildi. Öte yandan genç kızın katili, 2023 yılında serbest kalabilir.

17 yaşındaki genç bir kızın korkunç sonu! Halıdaki kan gizemi çözdü detaylar kan dondurdu...

ABD'nin Washington eyaletinde yaşayan 17 yaşında bir lise öğrencisi Mackenzie Nicole Cowell, çok iyi bir dansçıydı. Okuldan arta kalan vakitlerde dans takımı ile çalışıyordu.

Öte yandan anne ve babası ayrı olduğu için ikisine de ayrı ayrı vakit ayırıyordu. Okulda hırslı olarak tanınan Cowell aynı zamanda bir saç dizayn akademisinde kozmetoloji stajı yapıyor, bu sayede okulda ekstra notlar kazanıyordu.

SON KEZ MOLAYA ÇIKTI

Posta'nın haberine göre; 2010 yılının 9 Şubat günü öğle saatlerinde Cowell, güzellik merkezinden 15 dakikalık bir molaya çıktı. Arka kapıdan binayı terk eden Cowell, burada bulunan otoparkta kırmızı arabasına binerken görüldü. Bu Cowell'in canlı kaydedilmiş son görüntüleri olacaktı.

Bunun dışında erkek arkadaşına 'Hey' şeklinde mesaj atan Cowell, aynı şekilde cevap almıştı ve bu dakikadan sonra Cowell'e ulaşmaya çalışanlar sesli mesajıyla karşılaştı. Saat 5'de dersler bittiğinde Cowell, güzellik merkezinden dönmemişti.

ARABASI BULUNDU AMA...

Cowell'in babası, kızının sesli mesaj kutusuna bir dizi mesaj bıraktı. Akşam da eve dönmeyince babanın endişesi artmaya başladı. Saat akşam 8 civarı bir tarım işçisi, terk edilmiş bir kırmızı arabanın yol kenarında durduğuna dair ihbarda bulundu. Bu Cowell'in içine bindiği arabaydı.

Haberin Devamı

Polis ekipleri hemen arabanın sahibi Cowell'in babasına ulaştı. Cowell ise kayıp olanın yalnızca araba değil aynı zamanda kızının da kayıp olduğunu belirtti.

Cowell'in bulunan arabasının yanında karın üzerine bir dizi ayak izi vardı. Kısa süre içerisinde arama köpekleri ve helikopterlerle bölge tarandı. Bölgedeki halk Cowell'in yanında ince, koyu saçlı ve koyu montlu bir adamı gördüklerini söyledi.

KİLOMETRELERCE UZAKTA BULUNDU

Kaybolmasının ardından 4 gün geçen Cowell'in cansız bedeni, kaybolduğu kasabadan yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta bulundu. Yapılan otopsi sonucu genç kızın kaybolduğu 9 Şubat günü hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Kanında uyuşturucu ya da alkol izine rastlanmayan Cowell'in cinsel saldırıya da uğramadığı belirtildi. Cowell'in cansız bedeninin üzerinde hala üniforması vardı. Cowell'in ölüm sebebinin ise başına aldığı darbeden oluşan kafa travması, boğulma ve bıçaklanma olduğu söylendi.

Haberin Devamı

Şoke eden bir durum ise Cowell'in omzuna saplanmış bir mutfak bıçağının bulunmasıydı. Katil, onun kolunu koparmaya çalışmış ancak başarısız olmuştu.

Polis ekipleri öncelikle Cowell'in en yakınlarından soruşturmaya başladı. Önce erkek arkadaşı, anne ve babası sorgulandı ve temiz oldukları ortaya çıktı. Yüzlerce kişiyle yapılan sorgu ve DNA testi süreci sonunda ise polis, şoke edici bir ipucu bulmuştu.

KAN DONDURAN 'SNUFF FİLM' İDDİASI

Liz Reid isimli bir kadın, iki uyuşturucu satıcısını suçlayarak Cowell'in cinayetini bir 'snuff filmi'nde izlediğini öne sürdü. Yetkililer hemen iki adamı da radarına ekledi. Haftalar süren izlemenin sonunda iki adamın da Cowell'in ortadan kalktığı gün yaptıkları telefon görüşmeleri sebebiyle aklandılar. Reid'in iddiaları asılsız çıkmıştı ancak muhbir kadın, Cowell'in cinayetini snuff filmde gördüğü iddiasını sürdürdü.

Haberin Devamı

Ağustos ayına gelindiğinde, artık cinayetin çözülebileceğine dair umutlar tükenmek üzereydi. Bir polis muhbiri olan Theo Keyes, hapisten yetkililere yazdığı bir mektupta cinayetle ilgili 29 yaşındaki Christopher Wilson'ın incelenmesi gerektiğini söyledi. Keyes, Wilson'ın Cowell ile aynı güzellik okuluna gittiğini ve ölüm üzerine büyük bir hayranlığı olduğunu söyledi.

Saçlarını siyaha boyayan Wilson, gotik kıyafetler giyip ara sıra ise göz kalemi kullanıyordu. Bu büyük şehirler için uyumlu gözükse de, bulunduğu kasaba içerisinde onu öne çıkartıyordu. Wilson aynı zamanda popüler seri katil dizisi Dexter'ın da büyük bir hayranıydı ve Kuzuların Sessizliği filmindeki seri katil Hannibal Lecter'ın dövmesini yaptırmıştı. Arkadaşları onun kötü biri olmadığını yalnızca farklı olduğunu söylüyordu. Cowell ile Wilson'ın birbirlerini tanıdıkları ihtimali söz edildiğinde ise Wilson bunu reddetti.

HER ŞEY ONUN ALEYHİNDE...

Güvenlik kamerası görüntülerine göre Wilson, Cowell'in öldüğü gün ondan yaklaşık 1 dakika sonra orayı terk etmişti ve tüm gün nerede olduğu bilinmiyordu. Wilson, soruşturma kapsamında DNA örneği vermeyi kabul etti. Yapılan testler sonucunda ise Cowell'in cesedinin yakınlarında bulunan bir bantın üzerindeki DNA ile eşleştiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Wilson, 6 Ekim'de Cowell'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Hemen avukat talep eden Wilson onlara, DNA'sının arabada ve bıçakta bulunmadığını öne sürdü. Ancak bulunan video kayıtlarında Wilson, eski sevgilisi ve kanlı bir halı parçası bulunan görüntüler olduğu görüldü.

Wilson videoda, 'Bu sana temiz gözüküyor mu' sorusunu soruyor, sevgilisi ise, 'Nasıl temiz? Neler yaşandığını göz önünde bulundurarak mı temiz? Evet o zaman temiz' cevabını veriyordu.

HALIDAKİ KAN, GİZEMİ ÇÖZDÜ

Video zoom yaptığında ise halının kanlı kısmı net bir şekilde gözüküyordu. Wilson ise bunun bir partide olduğunu söyledi. Halıdan alınan kanlı bir parça, test yapılmak üzerine laboratuvara gönderildi ve bunun Cowell'in kanı olduğu ortaya çıktı. Wilson'ın yanı sıra eski sevgilisi de gözaltına alındı ancak hiçbir zaman suçlanıp tutuklanmadı.

2011 yılının Nisan ayında Wilson, ömür boyu hapis cezası için önerilen savunma anlaşmasını reddetti. Duruşma öncesinde jürinin çoğunluğunun kendisini suçlu gördüğünü fark eden Wilson, suçlu savunmasını kabul ederek 6 yıl hapis cezası almayı talep etti.

2023'TE SERBEST KALABİLİR

Son olarak Cowell'in ölümüne sebep olduğunu itiraf eden Wilson, 14 yıl hapis cezası aldı. Wilson savunmasını neredeyse anında geri almaya çalıştı, ancak bu çoktan onaylanmıştı. Öte yandan Wilson'ın 2023 yılında tahliye olma ihtimali bulunuyor.