Gazete Vatan Logo

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, doktorların Kraliçe'nin sağlığından endişe duyduğu belirtilmişti. Kraliyet ailesi üyeleri ise, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'ne gitmişti. Gelen son dakika haberine göre; İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçenin ölümünün ardından tahta oğlu Charles geçti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, doktorların Kraliçe'nin sağlığından endişe duyduğu belirtilmişti. Kraliyet ailesi üyeleri ise, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'ne gitmişti. Buckingham Sarayı, 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğini açıkladı.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğinin açıklamasının ardından Buckingham'da bayraklar yarıya indirildi.

"LONDRA KÖPRÜSÜ YIKILDI"

Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü Yıkıldı' parolası ile duyuruldu.

TRUSS: ANILARI BİZİMLE BERABER OLACAK

İngiltere Başbakanı Liz Truss, Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Truss, "Büyük Britanya'nın ruhu ondan geldi ve bu ruh devam edecek" diyerek şunları söyledi:

Tahtta en uzun kalan yönetici oldu. Anıları bizimle beraber olacak. İngiltere'de ve dünyanın dört yanında insanlar kendisini güzel hatırlayacak. Bu hafta kendisi bütün görevlerini yerine getirmeye devam etti ve onun yönetimindeki 15. başbakan olarak atama zerafetini gösterdi. Bugün büyük bir kayıp yaşıyoruz. Arkasında çok büyük miras ve isim bıraktı. Yeni yöneticimiz Kral 3. Charles. Kendisi de annesinin yasını tutacak. Bizler de onu desteklemeliyiz. Bizler ona sadakatimizi sunacağız. O da ulusumuza sadakatini sunacak, aynı annesinin yaptığı gibi.

Haberin Devamı

GALLER PRENSİ CHARLES YENİ KRAL OLDU

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

YENİ KRAL AÇIKLAMA YAPTI

Kraliyet Ailesi resmi sitesi yeni Kral 3. Charles adına bir açıklama yayınlandı. 3. Charles'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili Annem Majesteleri Kraliçe'nin ölümü, benim ve ailemin tüm üyeleri için en büyük üzüntü anıdır. Sevilen bir hükümdarın ve çok sevilen bir annenin vefatının derin yasını tutuyoruz. Onun kaybının tüm ülkede, diyarlarda ve İngiliz Milletler Topluluğu'nda ve dünyadaki sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyorum. Bu yas ve değişim döneminde, ailem ve ben, Kraliçe'nin bu kadar geniş çapta gördüğü saygı ve derin sevgi hakkındaki bilgimiz sayesinde teselli ve destek bulacağız."

Haberin Devamı

BBC MUHABİRLERİ SİYAH GİYİNDİ

Öte yandan Başkent Londra'daki Buckingham Sarayı'nın önünde halk ve basın ekipleri toplanmaya başladı. Başta BBC muhabirleri de olmak üzere basın mensuplarının siyah giyindikleri dikkat çekti.

YENİ HÜKÜMET ATAMASINI YAPMIŞTI

Salı günü Kraliçe Elizabeth, Muhafazakar Parti tarafından partinin yeni lideri ve ülkenin Başbakanı olarak seçilen Liz Truss'un Başbakan olarak atamasını Balmoral Kalesi'nde yapmıştı. Eski Başbakan Boris Johnson ise Truss'tan önce Kraliçe'ye resmi istifasını sunmuştu.

PRENS PHILIP'İ GEÇEN SENE KAYBETMİŞTİ

9 Nisan 2021'de İngiltere Prensi Philip, 99 yaşında hayatını kaybetmişti. Prens, geçtiğimiz ay 28 gece boyunca hastanede yatmıştı. Taburcu olurken verdiği görüntü ise dünyayı şoke etmişti.

70 YILDIR TAHTTA

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, 70 yıl hüküm sürdükten sonra 96 ​​yaşında Balmoral’da öldü. Ailesi, Perşembe günü erken saatlerde sağlığıyla ilgili endişelerin artması üzerine İskoç malikanesinde toplandı.

Haberin Devamı

Kraliçe 1952’de tahta çıktı ve muazzam bir toplumsal değişime tanık oldu. Ölümüyle birlikte, eski Galler Prensi olan en büyük oğlu Charles, yeni Kral ve 14 Commonwealth krallığının devlet başkanı olarak ülkeyi yasta yönetecek.

Doktorlar Kraliçe’yi tıbbi gözetim altına aldıktan sonra, Kraliçe’nin tüm çocukları Aberdeen yakınlarındaki Balmoral’a gitti.

Torunu Prens William da yolda, kardeşi Prens Harry ile birlikte orada.