Gazete Vatan Logo

İngiltere Başbakanı nasıl seçilecek? 10 Numara'da kim oturacak? İngiltere Başbakanlık oylaması ne zaman, saat kaçta?

İngiltere'de 20 Ekim'de istifa eden Başbakan Liz Truss'ın yerini alacak başbakan için liderlik yarışı başlıyor. İngiltere’de Muhafazakar Parti içerisinde yapılacak oylama ile Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da kimin oturacağı merak konusu oldu. Adaylar milletvekillerinin desteğini almak için çalışmalara başlarken sürecin nasıl işleyeceği de merak konusu oldu. Peki, İngiltere Başbakanı nasıl seçilecek? İngiltere’nin yeni başbakanı ne zaman belli olacak? İngiltere Başbakanlık oylaması ne zaman, saat kaçta? İşte detaylar…

İngiltere Başbakanı nasıl seçilecek? 10 Numara'da kim oturacak? İngiltere Başbakanlık oylaması ne zaman, saat kaçta?

İngiltere'de yeni başbakan için süreç başlıyor. İngiltere'de Liz Truss’ı istifasının ardından başbakanlık koltuğunun yeni sahibi merakla beklenirken Muhafazakar Parti içinde bir kez daha seçime gidilecek. İngiltere’de 10 Numara'da kimin oturacağı merakla beklenirken sürecin nasıl işleyeceği de araştırılan konular arasında yer alıyor.

İNGİLTERE BAŞBAKANI NASIL SEÇİLECEK?

Parti içerisinde başlayan liderlik yarışına katılmak için adayların yarın TSİ 16.00'ya kadar en az 100 milletvekilinin desteğini alması gerekiyor.

İNGİLTERE BAŞBAKANLIK OYLAMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

100 milletvekili desteğini birden fazla adayın alması durumunda, yarın saat TSİ 17.30-19.30 arasında Muhafazakar Parti milletvekilleri arasında oylama yapılacak ve sonuçlar 20.00'de açıklanacak.

İNGİLTERE BAŞBAKANLIK OYLAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üç adayın olması durumunda ise en az oyu alan kişi elenecek ve son iki aday arasında TSİ 20.30-22.30 arasında bir oylama daha yapılacak ve oylama sonucu TSİ 23.00'de açıklanacak.

Haberin Devamı

Bu süreçten sonra hala iki aday kalırsa, bu kez Muhafazakar Parti üyeleri, bu iki isim arasında çevrim içi oy kullanacak ve oylama sonuçları 28 Ekim'de açıklanacak.

İNGİLTERE’NİN YENİ BAŞBAKANI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Partiden tek bir aday çıkması durumunda ise ülkenin yeni başbakanı bu hafta başında belli olabilir.