Gazete Vatan Logo

İdamı yazdığı mektupla 25 yıl ertelendi! İki gencin aşk hikayesi trajediye döndü

18 yaşındaki Billy ve kız arkadaşı Tonya, kötü tecrübelerden sonra yeni bir hayata yelken açmaya karar verdi ancak kendilerini bir anda büyük hataların ortasında buldular. Genç çiftin başına gelenler ve sonrasında yaşananlar tüm ülke tarafından çokça konuşuldu. Billy Wardlow'un itiraf mektubu ise tüm ülkede büyük ses getirdi...

İdamı yazdığı mektupla 25 yıl ertelendi! İki gencin aşk hikayesi trajediye döndü

O zamanlar 18 yaşında olan Billy Joe Wardlow ve kız arkadaşı Tonya Fulfer, geçmişte kötü tecrübeler yaşamış iki gençti. İkisi de çocukluklarında istismara uğramıştı. Birbirlerine iyi geldiklerini düşündükleri için birlikte yeni bir hayata yelken açmaya karar vermişlerdi.

İki gencin hayalleri çok güzel olsa da bunu gerçekleştirecek paraları yoktu. Bunun için her şeyi göze almışlardı. Bu parayı bulmak için hırsızlık yapmayı bile düşündüler ve gözlerine bir kurban kestirdiler.

HIRSIZLIK İÇİN BAŞLADILAR...

82 yaşındaki Carl Cole, ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Titus ilçesinde yaşıyordu. Cole'un evinin önünde bulunan otomobili gözüne kestiren Wardlow ve Fulfer, aracı çalmak için hareke geçtiler. Planları hazırdı hızlı bir şekilde yaşlı adamın aracını çalıp oradan kaçıp yeni hayatlarını kurmaya başlayacaklardı, ancak yaşananlar planladıklarından çok başkaydı.

Kapısının önündeki aracın etrafında gençleri gören Cole, hızlı bir şekilde evden çıkarak Wardlow'un üzerine atıldı. İkili uzun süre yerde boğuştu. Büyük mücadelenin sonunda Wardlow, yaşlı adamı alnının ortasından silahla vurdu. Yaşlı adam daha yere bile düşmeden orada hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

BAŞKA EYALETTE YAKALANDI

Korkunç olayın ardından dehşete kapılan genç çift, hemen olay yerinden kaçtı. Başka bir eyalete giderek izlerini kaybettirmeye çalışan Wardlow ve Fulfer, olaydan 2 gün sonra Güney Dakota eyaletinde yakalanarak Teksas'a geri gönderildi.

Wardlow ve onun gibi genç yaştaki suçlulara karşı ölüm cezalarının kaldırılması ile ilgili ABD'de başlayan mücadele halen devam ediyor.

Warlow için jüriden, mahkumun şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapse mahkum edilmesi durumunda gelecekteki riskini tahmin etmeye yardımcı olabilecek faktörleri dikkate alması istendi.

"ÖMÜR BOYU HAPİS İÇİN FAZLA TEHLİKELİ"

Çocukken yaşadığı istismarlar dahil jürinin Wardlow'u ölüm cezasına çarptırmamak için pek çok sebebi vardı ancak genç adamın yazdığı itiraf mektubu ve gardiyanlara olan saldırıları sebebiyle ömür boyunca hücrede tutulamayacak kadar tehlikeli olduğuna karar verildi. Wardlow'un o zamanlar kız arkadaşı olan Fulfer ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

HAYATININ YÜZDE 60'INI HAPİSTE GEÇİRDİ

Jüri, farkında olmadan 25 yıl sürecek uzun süreli bir hukuk mücadelesini başlatacak olan ölüm cezasını verdi. Neredeyse 25 yıl boyunca hapishanede ölüm gününü bekleyen Wardlow, hayatının %60'ını parmaklıklar arasında geçirdi.

45 yaşındaki Wardlow'un idamı için 29 Nisan 2020 tarihi seçildi ancak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle genç adamın idamı 8 Temmuz tarihine ertelendi.

CİNAYETİYLE GURUR DUYUYOR

Wardlow, cinayeti araştıran yetkililere bir mektup yazarak suçunu itiraf etti. Wardlow'un mektupta yazdıkları şu şekildeydi:

Ondan genç ve güçlü olarak onu kenara ittim ve alnının ortasından vurdum. Çünkü beni sinirlendirmişti. Bunu aynı bir infazcının yapacağı şekilde yaptım.

Daha sonra ise aile dostu olan şerifin, mektubun içeriğinin akıl sağlığı açısından kabul edilemez olduğunu söylemesiyle, Wardlow itiraflarından vazgeçse de kamuoyu tarafından Wardlow için, "İşlediği cinayetten gururla bahsediyor" yorumları yapıldı.

Haberin Devamı

NE SON YEMEĞİ NE SON SÖZÜ KALDI

8 Temmuz Çarşamba günü Wardlow, avukatları tarafından yapılan tüm itirazlara rağmen idam edilmek üzere odaya götürüldü. Yerel saatle 18.04'te öldürücü dozda pentobarbital enjekte edilen Wardlow'un, yaklaşık 24 dakika sonra saat 18.28'de hayatını kaybettiği duyuruldu.

Wardlow, yetkililerden son yemek istemezken, ölümünden önce son sözlerini de söylemedi.