Gazete Vatan Logo

Grup seks cinayeti kararı tartışılıyor

Güzel kadınlar, yakışıklı erkekler, uyuşturucu, seks ve hatta grup seks… Bu hikâyede ne ararsanız var. Yıllardır dünya basınını meşgul eden Meredith Kercher cinayetinde ‘Melek yüzlü katilAmanda Knox yeniden suçlu bulundu... Ama pek çok ülkede bu karar tartışılıyor

Grup seks cinayeti kararı tartışılıyor

2007 yılında İtalya’da birlikte kaldıkları ev arkadaşları Meredith Kercher’i öldürmekten yargılanarak ceza alan ancak daha sonra aklanan Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito hakkında yeniden açılan temyiz davasında karar açıklandı. Amanda Knox ve Raffaele Sollecito yeniden suçlu bulundu.

28 YIL

28 yaşında olan Knox hakkında 28.5 yıl hapis cezası kararı verilirken o dönem erkek arkadaşı olan Raffalle Sollecito hakkında da 25 yıl hapis cezası kararı verilirken İtalya dışına çıkış yasağı kondu.

Anket

Sizce Amanda Knox suçlu mu?

Evet
Fikrim yok
Hayır






12 saatlik görüşmenin ardından mahkeme Amanda Knox’u 28 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum ederken, Raffaele Sollecito 25 yıl ceza aldı. Raffaele Sollecito yüksek mahkeme kararı onaylayana kadar tutksuz olacak ancak yurdışına çıkmasına izin verilmeyecek.



Amanda Knox’un ise İtalya ve ABD arasında olan suçluların iadesi anlaşmasına göre İtalya’ya teslim edilmesi gerekiyor. Karardan bir kaç gün önce Guardian gazetesine röportaj veren Amanda Knox “suçlu bulunursam ne olacağını bilmiyorum. İtalya’ya bile bile geri dönmem. Teknik olarak kaçak durumuna düşerim Beni yakalayıp zorla ite kaka bağıra bağıra götürmeleri gerekir. Masumiyetim için sonuna dek savaşırım” demişti.

ABD vatandaşı olan ‘melek yüzlü katil’ lakapılı Amanda Knox ve İtalyan vatandaşı olan eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito, dört yıl tutklu yargılandıktan sonra 2011’de suçsuz bulunup beraat etmişlerdi. Beraat kararının ardından Amanda Knox ABD’ya dönmüştü. Ancak İtalya’daki Yargıtay geçtiğimiz yıl, DNA delillerindeki usulsüzlük nedeniyle çift hakkındaki beraat kararını bozmuştu ve temyiz yargılamasının yeniden yapılmasına hükmetmişti.

Kercher seks oyununa katılmayı kabul etmedi

Cinayete kurban giden 21 yaşındaki İngiliz vatandaşı Meredith Kercher, İtalya’nın Perugia kentinde Knox’la paylaştığı evde boynu kesilmiş halde bulunmuştu. Adli tabipler olay yerinde yaptıkları inceleme raporunda Kercher’in ‘yavaş ve acı çekerek olduğunu’ belirtmişti. Savcılık Kercher’in uyuşturucu ve şiddet içeren bir seks oyununa katılmayı kabul etmediğini bunun üzerine, ev arkadaşı Knox ve yanındakiler tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğünü savunmuştu. Dava dosyasında, Kercher’in sutyen kopçasında Sollecito’nun DNA’sının bulunduğu iddia ediliyordu. Savcılar ayrıca, saldırıda kullanılan mutfak bıçağının sapında Knox’un, bıçağın ağzında da Kercher’in DNA’sının bulunduğunu belirtmişti. Knox’un kanının ve parmak izlerinin de cinayetin işlendiği evin içinde görüldüğü öne sürüldü. Cinayetten birkaç gün sonra gözaltına alınan Knox ve Sollecito 2009’da çıkarıldıkları mahkemede suçlu bulunmuştu.

Haberin Devamı